Mannerheim-ristin ritari 15 Veikko Vehviläinen ja JR 9:n vaiheet 1941-43Veikko Vehviläinen ja Jarkko Kemppi

Vehviläisen elävästi kirjoittama sotapäiväkirja tuo valoa sodan tapahtumiin aliupseerin näkökulmasta. Se on autenttinen kuvaus rintamaolosuhteista ja taistelun keskellä osoitetusta kylmäpäisyydestä ja rohkeudesta. Alikersantti Vehviläinen on jäänyt eristyksiin omista joukoistaan, mutta säilyttää ryhmänsä kanssa taistelukykynsä ja hermonsa epätoivoiselta tuntuvassa tilanteessa.
Mannerheim-ristin ritarin arvon Vehviläinen sai syyskuussa 1941. Nimityksen taustalla olivat hänen ansionsa heinäkuussa 1941 käydyissä taisteluissa.
Jalkaväkirykmentti 9 perustettiin kesällä 1941 Kontiolahdella. Rykmentti kuului 7. Divisioonaan. Rykmentin raskain vaihe sijoittui heti jatkosodan alkuun. Laatokan Karjalan valtauksessa rykmentti kärsi suuria tappioita, koska vihollisen asemien murtaminen vaati paljon voimia. Rykmentti menetti jatkosodassa kaatuneina ja kadonneina runsaat 1 000 miestä.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2015, viikolla 38
Sivumäärä: 262 s.
Kirjastoluokka: 99.139
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523122307

Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Mannerheim-ristin ritari 9 Eero KiveläJarkko Kemppi

”Ylipäällikkö on pvm:llä 8.9.41 nimittänyt Vapaudenristin 2. luokan Mannerheim-ristin ritariksi kapteeni Eero Olavi Kivelän, joka etulinjan komppanianpäällikkönä rykmentin suorittaessa rajalla läpimurron vahvojen vihollisasemien läpi osoitti suurta henkilökohtaista urhoollisuutta ja myöhemmin rajulla vastaiskulla heitti epätoivoisia läpimurtautumisyrityksiä tekevän vihollisen takaisin tuhoten mm. 9 hyökkäysvaunua.”

Sodan viemät elämätKaterina Gordeeva

”Kaikkein pimeimmällä hetkellä toimittajalla on vain yksi tehtävä: dokumentoida kaikki se, mitä on tapahtunut… Ettei historiaa tarvitsisi myöhemmin vääristellä ja kertoa valheita siitä, mitä ihmiset ovat nähneet omin silmin.”

Putinin sodatMark Galeotti

Ajankohtainen kirja käy läpi Venäjän aggressiot Tšetšenian sodasta aina Ukrainaan helmikuussa 2022 tehtyyn hyökkäykseen.

RintamakarkuritTuija Saarinen-Härkönen

Rintamalta karkasi talvi- ja jatkosodan aikana yli 30 000 miestä. Keitä he olivat, miksi he pakenivat ja kuinka heidän kävi?

Minun UkrainaniMaxim Fedorov

Yleisradion Ukrainan-toimittajan kirja kansasta, joka taistelee yhtenä rintamana olemassaolonsa ja itsenäisyytensä puolesta. Fedorov kertoo myös siitä, minkälaista on elää ja tehdä töitä sota-ajan Ukrainassa. Ukrainassa vietetty aika on ollut hänelle myös omien juurien etsimistä tilanteessa, jossa keskenään kamppailee kaksi maata, jotka edustavat kahta identiteetin osaa.