Putinin sodat Tšetšeniasta Ukrainaan Mark Galeotti

Ajankohtainen teos sodista, joissa Venäjä on ollut mukana Vladimir Putinin valtaannousun jälkeen. Kirja käy läpi Venäjän aggressiot Tšetšenian sodasta aina Ukrainaan helmikuussa 2022 tehtyyn hyökkäykseen.

Vladimir Putin aloitti ensimmäisen sotansa jo Venäjän pääministerinä yli 20 vuotta sitten. Tšetšenian jälkeen hän on lähettänyt venäläisjoukkoja Georgiaan, Syyriaan ja Itä-Ukrainaan. Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuussa 2022 on jatkoa Krimin niemimaan miehitykselle vuonna 2014.

Mark Galeottilla on laajat yhteydet Venäjälle. Kirja on täynnä ainutlaatuisia kuvauksia sotilaselämästä, henkilökohtaisia tilannekuvia konflikteista sekä ensikäden kertomuksia venäläisiltä upseereilta.

Kirja kuvaa, miten Putin ja hänen sotansa ovat vääjäämättä muokanneet Venäjää. Teos tarkastelee myös Venäjän sotilaallisen voiman kasvattamista ja sen laajentamista palkkasotureihin sekä häikäilemätöntä informaatiosotaa länsivaltoja vastaan.

Sota-analyytikko Mark Galeotti on tehnyt juuri oikean kirjan juuri oikeaan aikaan.” – The Times

• Kirja palkittiin helmikuussa 2023 amerikkalaisen tutkimusyliopiston merkittävällä tunnustuksella – Tufts University Fletcher School U.S. – Russia Relations Initiative Prize.

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2023, viikolla 37
Sivumäärä: n. 400 s.
Koko: 151 x 225 mm
Sidosasu: Sidottu, kuvaliite
Kirjastoluokka: 32.5
Kovakantisen ISBN: 9789523758391
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523758407
Äänikirjan ISBN: 9789523758414

Muuta: Suomennos Jere Saarainen, Kansi Jatta Hirvisaari/Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Ja sitten tulivat sotilaatMiriam Gebhardt

Sotilaat, jotka vapauttivat Saksan natsivallasta, toivat mukanaan uutta kärsimystä. Arviolta miljoona naista ja tyttöä – sekä suuri määrä miehiä – joutui toisen maailmansodan jälkeen seksuaalisen väkivallan uhriksi kaikkialla Saksassa.

Suomalaisena SS-miehenä itärintamallaJukka Kyösti ja Synnöve From

Kolmen SS-divisioona Wikingin riveissä taistelleen suomalaisen autenttisiin päiväkirjoihin perustuva teos suomalaisten SS-vapaaehtoisten vaiheista kansallissosialistisessa Saksassa ja itärintamalla.

Suomen sotavankileirit 1939–1944Atso Haapanen

Laajaan arkistomateriaaliin perustuva teos kertoo venäläisistä sotavangeista ja heidän kohtaloistaan suomalaisilla sotavankileireillä.

Hyvästi, ViipuriAntero Raevuori

Kahdesti kotinsa menettäneiden viipurilaisten ja kaupunkia puolustaneiden sotilaiden kertomuksia vaikeilta vuosilta.

Toisen maailmansodan tehokkaimmat aseetMichael E. Haskew

Taidokkaasti kuvitettu tietoteos toisessa maailmansodassa käytetystä aseistuksesta.