Vakoojat vastakkain Neuvostoliiton ja Suomen tiedustelusota 1939–1944Sergei Verigin

Teos käsittelee Neuvosto-Karjalan turvallisuuspalvelujen taistelua Suomen erityispalveluja vastaan talvisodassa, välirauhan aikana sekä Suuressa isänmaallisessa sodassa.
Kirjan keskiössä ovat Suomen tiedustelukoulut jatkosodan aikana ja Neuvostoliiton sisäasiainkansankomissariaatin NKVD:n toiminta niitä vastaan.
Jatkosodan aikana neuvostosotavankeja värvättiin oppilaiksi Suomen tiedustelukouluihin. Kun heidät sitten lähetettiin vakoilutehtäviin vihollisen selustaan, monet heistä antautuivat tai tulivat paljastetuiksi. Jotkut suomalaisten kouluttamat vakoojat osoittautuivat myös kaksoisagenteiksi, jotka oli lähetetty Suomeen juuri tätä tarkoitusta varten.
Teos perustuu laajaan venäläiseen ja suomalaiseen arkistomateriaaliin, josta osa on vasta nyt saatu ensimmäisen kerran tutkimuskäyttöön.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2019, viikolla 8
Sivumäärä: 312 s
Kirjastoluokka: 92.73
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523128446

Muuta: Suomennos Mirko Harjula Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Toisen maailmansodan tehokkaimmat aseetMichael E. Haskew

Taidokkaasti kuvitettu tietoteos toisessa maailmansodassa käytetystä aseistuksesta.

Unohdetut sotilaat Jaana Laamanen

Suomen armeijan rivisotilaiden kokemukset sodasta ovat jääneet historiankirjoituksessa liian vähälle huomiolle. Tässä kirjassa kuusi rintamamiestä kertoo sotakokemuksistaan.

Viimeinen operaatioStephen Harding

Amerikkalaisiin, saksalaisiin ja ranskalaisiin asiakirjoihin, henkilökohtaisiin muistelmiin sekä haastatteluihin perustuva teos kertoo uskomattomalta kuulostavan tositarinan tavalla, joka jättää fiktion varjoonsa.

Hermann GöringHeinrich Fraenkel ja Roger Manvell

Kirja avaa ainutlaatuisen näkymän häikäilemättömän natsijohtajan kunnianhimoon, brutaaliin toimintaan ja ylelliseen yksityiselämään. Samalla se on vahva kuvaus Kolmannen valtakunnan noususta ja tuhosta.

Auschwitzin naisorkesteriJean-Jacques Felstein

Vuonna 1943 Auschwitziin lähetetty Elsa selvisi kuolemanleiristä soittotaitonsa turvin. Viulistina hänellä oli mahdollisuus liittyä leirin naisorkesteriin, jota johti Gustav Mahlerin veljentytär Alma Rosé.