Viimeinen operaatio Kun amerikkalaiset ja saksalaiset yhdistivät voimansa SS-joukkoja vastaanStephen Harding

Toukokuussa 1945 Hitler on kuollut ja Kolmas valtakunta raunioina. Yksikään amerikkalaissotilas ei halua olla natseja vastaan käydyn taistelun viimeinen uhri.
Luutnantti Jack Leellä ja hänen miehillään on kuitenkin vielä yksi tehtävä: vapauttaa neljätoista ranskalaista vip-vankia SS-joukkojen vartioimasta linnasta Alpeilta. Vankien joukossa on mm. kaksi Ranskan entistä pääministeriä – Édouard Daladier ja Paul Reynaud – ja kaksi entistä asevoimien ylipäällikköä – kenraalit Maurice Gamelin ja Maxime Weygand – sekä sittemmin Nobelin rauhanpalkinnon saanut am-mattiyhdistysjohtaja Léon Jouhaux.
Sikaria pureskeleva, reippaasti ryyppäävä, ronskipuheinen ja kovaotteinen Jack Lee tietää, että tehtävä on vaarallinen. Hän saa kuitenkin apua yllättävimmältä mahdolliselta taholta. Saksalainen Wehrmacht-yksikkö ilmoittautuu vapaaehtoiseksi taistelemaan amerikkalaisten rinnalla.
Amerikkalaisiin, saksalaisiin ja ranskalaisiin asiakirjoihin, henkilökohtaisiin muistelmiin sekä haastatteluihin perustuva teos kertoo uskomattomalta kuulostavan tositarinan tavalla, joka jättää fiktion varjoonsa.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2017, viikolla 7
Sivumäärä: 283 s.
Kirjastoluokka: 90.35
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523124745

Muuta: Suomennos Niko Jääskeläinen, Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Putinin sodatMark Galeotti

Ajankohtainen kirja käy läpi Venäjän aggressiot Tšetšenian sodasta aina Ukrainaan helmikuussa 2022 tehtyyn hyökkäykseen.

Kurileiri Arvo Myllymäki

Ainutlaatuinen kuvaus suomalaisten sotavankileirien rankoista olosuhteista

Sotapropagandan valiojoukko 1941–1944Keijo K. Kulha

Uutta tietoa sota-ajan propagandakoneistosta

Minun UkrainaniMaxim Fedorov

Yleisradion Ukrainan-toimittajan kirja kansasta, joka taistelee yhtenä rintamana olemassaolonsa ja itsenäisyytensä puolesta. Fedorov kertoo myös siitä, minkälaista on elää ja tehdä töitä sota-ajan Ukrainassa. Ukrainassa vietetty aika on ollut hänelle myös omien juurien etsimistä tilanteessa, jossa keskenään kamppailee kaksi maata, jotka edustavat kahta identiteetin osaa.

Asevelisurmat Atso Haapanen

Suomen kenttäoikeuksissa käsitellyt asevelisurmat ensimmäistä kertaa kattavasti yksissä kansissa