Sodan viemät elämät Kohtaloita UkrainastaKaterina Gordeeva

Ukrainan sodan sytyttyä venäläinen toimittaja Katerina Gordeeva ryhtyi tapaamaan pakolaisia Venäjän, Euroopan sekä Ukrainan pakolaisleireillä. Kuukausien keskustelujen jälkeen syntyi kirja Sodan viemät elämät; 24 tarinaa, joita yhdistää loputon suru. Kuinka elämä murtui hetkessä, kaikki minkä varaan elämä oli rakentunut, otettiin äkkiä pois.

Tarinoitaan kertovat mm. melitopolilainen perhe, joka menetti yhdessä ohjusiskussa kaiken, mitä heillä oli. Mariupolilainen nainen oli ulkoiluttamassa koiraansa, kun venäläinen tankki ampui hänen kotiinsa. Hänen miehensä ja toinen koiransa kuolivat. Kotiapulaiseksi Espanjaan päätynyt nainen menetti ensin appensa, sitten miehensä – ja lopulta myös poikansa heidän paetessaan venäläisten pommitusta. Kaiken kokemansa jälkeen hänellä oli vaikeuksia pitää kiinni psyykensä rippeistä.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2024, viikolla 6
Sivumäärä: n. 350 s.
Koko: 135 x 215 mm
Sidosasu: Sidottu
Kirjastoluokka: 47.4
Kovakantisen ISBN: 9789524100472
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789524100489
Äänikirjan ISBN: 9789524100496

Muuta: Suomennos: Ari Rautala, Kansi Tilla Larkiala/Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Hermann GöringHeinrich Fraenkel ja Roger Manvell

Kirja avaa ainutlaatuisen näkymän häikäilemättömän natsijohtajan kunnianhimoon, brutaaliin toimintaan ja ylelliseen yksityiselämään. Samalla se on vahva kuvaus Kolmannen valtakunnan noususta ja tuhosta.

Auschwitzin naisorkesteriJean-Jacques Felstein

Vuonna 1943 Auschwitziin lähetetty Elsa selvisi kuolemanleiristä soittotaitonsa turvin. Viulistina hänellä oli mahdollisuus liittyä leirin naisorkesteriin, jota johti Gustav Mahlerin veljentytär Alma Rosé.

Dresden 1945Sinclair McKay

Sinclair McKayn Dresden 1945 on henkeäsalpaava historiateos. Se kuvaa kaupungin elämää hyökkäystä edeltävinä päivinä, kertoo pommitusten kulun hetki hetkeltä ja paneutuu tuhotyön seurauksiin.

Toisen maailmansodan tehokkaimmat aseetMichael E. Haskew

Taidokkaasti kuvitettu tietoteos toisessa maailmansodassa käytetystä aseistuksesta.

Auschwitzin kaksoset Eva Mozes Kor & Lisa Rojany Buccieri

Kaksoissisarensa kanssa keskitysleirille joutunut Eva Mozes Kor kertoo koskettavasti ja lämpimästi lapsien sitkeydestä, elämänhalusta ja selviytymisestä.