Kirja: Naiset, jotka rakastivat Hitleriä (Martha Schad)

Kirja on loppuunmyyty.

Naiset, jotka rakastivat Hitleriä Martha Schad

Hitlerin karisma teki suuren vaikutuksen moniin naisiin jo kauan ennen hänen nousuaan natsipuolueen johtoon.
Kirja osoittaa, miten juuri naiset loivat hyvän lähtökohdan Hitlerin uralle. Monet ovet olisivat olleet Hitlerille suljettuja, jolleivät vaikutusvaltaiset naiset olisi avanneet tietä oikeisiin seurapiireihin. Müncheniläisen kirjankustantajan vaimo Elsa Bruckmann ja berliiniläisen pianonvalmistajan puoliso Helene Bechstein loivat Hitlerille tärkeitä suhteita talouselämän ja armeijan johtohenkilöihin. Bechsteinilta nouseva natsipuolue sai myös huomattavaa taloudellista tukea. Hitleriä palvoivat ja ”suuren aatteen” puolesta puhuivat myös mm. Elisabeth Förster-Nietzsche, arkkitehti Gerdy Troost, Mussolinin tytär Edda Ciano, taiteilija Mathilde Ludendorff sekä pianisti Elly Ney.
Laajaan, ennen julkaisemattomaan arkistomateriaaliin sekä haastatteluihin pohjaava teos paljastaa myös sen, miten Hitler valtaan noustessaan hylkäsi hänelle uskolliset naiset yksi kerrallaan. Vielä pettymysten ja torjunnan jälkeenkin nämä olivat kuitenkin aina tarvittaessa valmiita käyttämään suhteitaan ja vaikutusvaltaansa Hitlerin hyväksi.      

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 5/2011
Sivumäärä: n. 250 s.
Kirjastoluokka: 94.13

Muuta: Suomennos Elina Anttila, Jenni Kuvaja, Irina Maaskant ja Lotta Tuohimaa Kansi Susanna Appel

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Sotapropagandan valiojoukko 1941–1944Keijo K. Kulha

Uutta tietoa sota-ajan propagandakoneistosta

RintamakarkuritTuija Saarinen-Härkönen

Rintamalta karkasi talvi- ja jatkosodan aikana yli 30 000 miestä. Keitä he olivat, miksi he pakenivat ja kuinka heidän kävi?

Sodan viemät elämätKaterina Gordeeva

”Kaikkein pimeimmällä hetkellä toimittajalla on vain yksi tehtävä: dokumentoida kaikki se, mitä on tapahtunut… Ettei historiaa tarvitsisi myöhemmin vääristellä ja kertoa valheita siitä, mitä ihmiset ovat nähneet omin silmin.”

Dresden 1945Sinclair McKay

Sinclair McKayn Dresden 1945 on henkeäsalpaava historiateos. Se kuvaa kaupungin elämää hyökkäystä edeltävinä päivinä, kertoo pommitusten kulun hetki hetkeltä ja paneutuu tuhotyön seurauksiin.

Minun UkrainaniMaxim Fedorov

Yleisradion Ukrainan-toimittajan kirja kansasta, joka taistelee yhtenä rintamana olemassaolonsa ja itsenäisyytensä puolesta. Fedorov kertoo myös siitä, minkälaista on elää ja tehdä töitä sota-ajan Ukrainassa. Ukrainassa vietetty aika on ollut hänelle myös omien juurien etsimistä tilanteessa, jossa keskenään kamppailee kaksi maata, jotka edustavat kahta identiteetin osaa.