Kirja: Sanan silta yli Suomenlahden (Pekka Lilja)

Kirja on loppuunmyyty.

Sanan silta yli Suomenlahden Pekka Lilja

Professiri Pekka Lilja on tutkinut Viron kirjallisuutta ja kirjoittanut maan kulttuurista 1970-luvulta lähtien. Lukija saa kirjasta vastauksen moniin kysymyksiin. Millainen romaani on Viron tuntematon sotilas? Mitä Viro merkitsi Urho Kekkoselle ja mitä Kekkonen tekee pakolaisvirolaisessa romaanissa? Onko Mauno Koivisto Viron vihollinen? Miten Seppo Heikinheimo petkutti Viron KGB:tä?

Kirjassa valotetaan, miten lukemattomin sitein Suomen ja Viron kulttuurit liittyivät toisiinsa yli Suomenlahden.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2004
Sivumäärä: 206 s.
Kirjastoluokka: 86.23 / 97

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Isäni oli natsiGerald Posner

Gerald Posner on haastatellut yhtätoista Hitlerin sisäpiiriin kuuluneen henkilön poikaa ja tytärtä, jotka kertovat ensimmäistä kertaa, millaista oli kasvaa natsi-johtajien lapsena ja miten tämä menneisyys on heidän elämäänsä vaikuttanut.

Neuvostoliiton varjossa kasvanut kansaTimo Vihavainen

Suomalaisten ylisukupolvinen kokemus 1900-luvun alusta aina sen viimeiselle vuosikymmenelle saakka oli elämä Neuvosto-Venäjän varjossa. Professori Timo Vihavaisen veitsenterävä analyysi Suomen lähihistoriasta auttaa hahmottamaan olennaiset kehityslinjat. Samalla se paljastaa itsestäänselvyyksinä pidettyjen suomalaisilmiöiden taustalla olevat kansalliset traumat, turhaumat sekä väärät uskomukset ja totuudet.

Karl Dönitz ja Kolmannen valtakunnan viimeiset päivätBarry Turner

Teos on paitsi valaiseva henkilökuva natsi-Saksan viimeisestä johtajasta, myös elävä sisäpiirin kuvaus toisen maailmansodan vähän tunnetuista loppuselvittelyistä.

Kun mitalitoivot ampuivat toisiaanJari Kupila

Vuoden 1918 sisällissodassa urheilijoilla oli merkittävä osa. Se johti urheiluliikkeen kahtiajakoon ja teki sotakokemuksesta pysyvän trauman.

Auschwitzin ompelijattaretLucy Adlington

Vaikuttava tositarina naisista, jotka ompelivat natseille näyttäviä muotiluomuksia säästyäkseen kuolemalta