Euroopan esiäidit 43 000 vuotta nykyihmisen historiaaKarin Bojs

August-palkittu tietokirjailija Karin Bojs herättää esihistoriamme eloon mestarillisesti ja saa meidät kyseenalaistamaan aiemmat käsitykset kaukaisten esiäitiemme elämästä ja roolista eurooppalaisten yhteiskuntien muodostumisessa.

Uusimpaan dna-tutkimukseen nojaten Karin Bojs etsii vastauksia kysymyksiin, jotka ovat nykyaikana relevantimpia ja kiinnostavampia kuin koskaan: Olivatko miehet ja naiset tasa-arvoisempia esihistoriallisessa Euroopassa kuin nykyisin? Mikä oli naisten rooli kansojen muuttoliikkeissä ja kulttuurien sekä yhteiskuntien muodostumisessa? Mitä todisteita on siitä, ettei patriarkaatti ollutkaan ihmiskunnan alkuperäinen – saati luonnon sanelema – asiaintila? Ja milloin siitä tuli vallitseva yhteiskuntajärjestelmä?

Omaan vangitsevaan tyyliinsä Karin Bojs yhdistää vankan tutkimustiedon eläviin tapahtumakuvauksiin vieden lukijan huikealle matkalle esiäitiemme historiaan ja eurooppalaisen ihmisen kehitysvaiheisiin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2023, viikolla 42
Sivumäärä: n. 300
Koko: 151 x 225 mm
Sidosasu: Sidottu, kuvaliite
Kirjastoluokka: 56.411
Kovakantisen ISBN: 9789523758841
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523758858
Äänikirjan ISBN: 9789523758865

Muuta: Suomennos: Jänis Louhivuori, Kansi: Jatta Hirvisaari/Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Kun mitalitoivot ampuivat toisiaanJari Kupila

Vuoden 1918 sisällissodassa urheilijoilla oli merkittävä osa. Se johti urheiluliikkeen kahtiajakoon ja teki sotakokemuksesta pysyvän trauman.

Talvisodan ranskalaiset ratkaisijatHenrik Tala

Suomi ei taistellut talvisodassa yksin, vaikka niin toistuvasti väitetään. Tärkeimpään pelastajan roolin kohosi Ranska ja sen pääministeri Édouard Daladier.

Suomalaisten heimosotaretket 1918-1922Atso Haapanen

Laajaan arkistomateriaaliin perustuva teos sotaretkistä, joiden tarkoitus oli suomensukuisten heimojen asuinalueiden irrottaminen Neuvosto-Venäjästä.

Churchillin kolmas maailmansotaJonathan Walker

Kun pääministeri Winston Churchill 8.4.1945 ilmoitti radiopuheessaan Saksaa vastaan käydyn sodan viimein loppuneen, hänellä oli mielessään jo suunnitelma, joka toteutuessaan olisi merkinnyt uuden sodan aloittamista.

Isänmaan puolesta - Jääkäriliikkeen ja jääkärien historiaJarkko Kemppi

Jääkärien vaiheet 1910-luvulta aina 1980-luvulle saakka