Palkka-armeija Wagnerin imperiumi Lou Osborn ja Dimitri Zufferey

Syväsukellus palkka-armeija Wagnerin ja sen johtajan tarinaan aina Jevgeni Prigožinin spekulaatioita herättäneeseen kuolemaan asti. Kirja tarjoaa harvinaisen tilaisuuden ymmärtää Wagnerin syntyhistoriaa, ideologiaa, toimintatapoja ja vaikutusta.

Kansainvälinen toimittajien, kyberturvallisuusanalyytikoiden, lakimiesten ja tutkijoiden All Eyes on Wagner -ryhmä on seurannut Prigožinia ja hänen miehiään ympäri maailmaa. He ovat analysoineet Wagnerin toimintaa muun muassa Afrikassa, Lähi-idässä, Ukrainassa ja Etelä-Amerikassa aina palkka-armeijan perustamisesta nykypäivään asti.

Kirja kertoo, miten Wagner sai alkunsa, miten miljardiomaisuus on karttunut ja miten laajaa liiketoimintaa Prigožin on pyörittänyt. Kirjasta selviää myös, miten raakaa ja häikäilemätöntä toiminta on ollut erityisesti Afrikassa. Mutta yhtä lailla käy selväksi, että Wagner on koko ajan ollut Venäjän ja Putinin asialla.

Tuloksena on ainutlaatuisen tarkka kertomus Venäjän vaikutusvallan laajentumisesta. Teos paljastaa vastaansanomattomasti Wagnerin ja Jevgeni Prigožinin toimintaperiaatteet sekä suhteen Venäjän valtioon ja erityisesti Vladimir Putiniin.

Wagner on yhä suuri uhka maailman vakaudelle. Esipuheen on kirjoittanut Toimittajat ilman rajoja -järjestön puheenjohtaja Pierre Haski.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 5/2024, viikolla 20
Sivumäärä: n. 350 s.
Koko: 151 x 225 mm
Sidosasu: Sidottu
Kirjastoluokka: 32.5
Kovakantisen ISBN: 9789524101813
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789524101820
Äänikirjan ISBN: 9789524101837

Muuta: Suomennos: Susanna Tuomi-Giddings, Kansi: Justine Florio/Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Nuoret taistelulentäjätPekka Hietala

Ilmavoimien veteraanien haastatteluihin ja arkistomateriaaliin perustuva teos kuvaa, kuinka nuorista pojista koulutettiin sotalentäjiä ja kuinka heidät komennettiin rintamalaivueisiin jatkosodan ratkaisuhetkillä, kesän 1944 suurhyökkäyksen alla.

Pahinta oli kylmyysAriela Säkkinen

3 vuotta, 4 kuukautta ja 16 päivää helvetissä. Professori Paavo Yli-Vakkurin muistiinpanot sotavankiajalta kertovat karua tarinaa Neuvostoliiton vankileirien järkyttävistä olosuhteista.

Suomalaisena SS-miehenä itärintamallaJukka Kyösti ja Synnöve From

Kolmen SS-divisioona Wikingin riveissä taistelleen suomalaisen autenttisiin päiväkirjoihin perustuva teos suomalaisten SS-vapaaehtoisten vaiheista kansallissosialistisessa Saksassa ja itärintamalla.

Jatkosota Stalinin kanavallaAri Rautala

Sotahistoriaa rintamalinjojen molemmilta puolilta