Paskat geenit? Uusin tieto ylipainon syistä ja sen hoidostaEmilia Huvinen

Ylipaino liitetään edelleen itsekurin puutteeseen ja huonoihin elintapoihin. Lihomisen taustalla on kuitenkin lukuisia biologisia tekijöitä. Tämä kirja auttaa ymmärtämään oman kehon mekanismeja ja löytämään parhaat keinot pitää kilot kurissa.

LTT Emilia Huvinen yhdistää kirjassaan uusimman tutkimustiedon ja asiakastyön kokemukset – ja tulokset puhuvat puolestaan.
Yleisesti tiedetään, että dieetit eivät toimi. Pudotetut kilot tulevat usein takaisin korkojen kanssa. Huvisen teos ei ole dieettikirja, vaan tieteeseen pohjautuva opas lihavuuden taustoihin.
Lihomiseen vaikuttavat monet erilaiset tekijät, kuten geeniperimä, suolistomikrobit tai aivojen reseptorit. Kun tuntee omaan kehoon ja painoon liittyvät biologiset ja psyykkiset taustatekijät, voi löytää juuri itselleen sopivimman tavan hallita painoaan ja vapautua itsekurin puutteeseen tai omaan kykenemättömyyteen liittyvistä leimoista sekä syyllisyyden ja häpeän tunteista.
Kirjassa kerrotaan myös, miten selvitä painonhallinnan kannalta haastavista elämänvaiheista, kuten keski-iästä ja vaihdevuosista sekä paneudutaan mm. lihavuuslääkkeiden ja -leikkausten mahdollisuuksiin ja vaikutuksiin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 4/2024, viikolla 17
Sivumäärä: n. 220 s
Koko: 135 x 215 mm
Sidosasu: Sidottu
Kirjastoluokka: 59.3
Kovakantisen ISBN: ISBN 9789524101448
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789524101455
Äänikirjan ISBN: 9789524101462

Muuta: Kansi: Tilla Larkiala/Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita terveys- ja kauneuskirjoja

Vastustuskykyä kasveistaSinikka Piippo & Pertti Salo

Käytännönläheinen opas kertoo, mitä kaikkia kasveja voi käyttää elimistön ja vastustuskyvyn vahvistamiseksi, miten ne vaikuttavat ja miten niitä käytetään.

Avantoon!Pasi Heikura, Pirkko Hiissa Huttunen, Taina Kinnunen, Antti Lindfors

Helppolukuinen ja käytännöllinen opas avanto- ja talviuinnin harrastajalle ja siitä kiinnostuneelle

Juoksu on parasta terapiaaScott Douglas

Käänteentekevä tietoteos kertoo miten stressi, masennus ja ahdistus voitetaan juoksulenkki kerrallaan.

Tunteva sydänNikki Stamp

Teos tarjoaa uusimman tutkimustiedon kaikesta siitä, mikä sydämeemme vaikuttaa. Nykytutkimusten tulokset ovat paikoin hämmästyttäviä.

Kuusi ainetta, jotka muuttavat elämäsiDavid JP Phillips

Hormonit ja aivojen välittäjäaineet vaikuttavat ratkaisevasti niin henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiimme. Tämä kirja kertoo, miten jokainen voi omalla toiminnallaan luonnonmukaisesti aktivoida näitä välittäjäaineita kehossaan ja suunnata kohti toivomaansa tulevaisuutta. Vetävästi kirjoitettu ja helppolukuinen opas tarjoaa konkreettisia neuvoja jokaiselle, joka haluaa voida aidosti hyvin.