Natsi-Saksan salaiset suunnitelmat Uusi maailmanjärjestysChris McNab

Miltä maailma näyttäisi tänään, jos Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan?
Vuosien 1933 ja 1945 välillä Hitler kehitteli visiota uudesta maailmanjärjestyksestä. Lebensraum, elintilan valtaaminen oli vasta alkua. Kun sota olisi ohi, olisi aika uudistaa koko maailmanjärjestys.
Saksa ja Japani jakaisivat Venäjän ja Aasian keskenään. Berliini rakennettaisiin uudelleen loisteliaaseen uusklassiseen tyyliin ja siitä tehtäisiin maailman pääkaupunki, Germania.
Kolmannen valtakunnan hallitsemassa maailmassa vallitsisi tiukka rotuerottelu. Alemmat rodut karkotettaisiin tai alistettaisiin ylempien käyttöön ilmaiseksi työvoimaksi. Euroopan puoleisella Venäjällä saksalaissotilaat johtaisivat orjatyövoimalla toimivia maatiloja.
Eri taidemuotojen tehtävänä ei olisi palvella omia taiteellisia tavoitteitaan vaan ajaa natsi-ideologian päämääriä. Perinteisen uskonharjoituksen tilalle olisi tarjolla natsien oma, varhaisiin myytteihin ja Pohjolan pakanallisiin traditioihin pohjautuva ritualismi. Natsi-tunnusten liittäminen tähän Saksan messiaanista roolia korostavaan maailmankuvaan loisi kokonaan uuden uskonnollisen tradition.
Luku luvulta teos valottaa Hitlerin suuren suunnitelman eri osa-alueita: saksalaisen imperiumin luomista, hallintoa, sodankäyntiä, infrastruktuuria, arkkitehtuuria, rotuoppia, kulttuuria ja aseteknologiaa.
Kirjan runsas kuvitus sekä selkeät taulukot ja kartat tekevät siitä korvaamattoman hakuteoksen jokaiselle historiasta kiinnostuneelle lukijalle.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2016, viikolla 10
Sivumäärä: 224 s.
Koko: 205 x 260 mm
Sidosasu: Sidottu, kuvitettu
Kirjastoluokka: 90.35
ISBN: 978-952-312-252-9

Muuta: suomennos Jere Saarainen, kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Vaaran vuodet? - Suomen selviytymisstrategia 1944-1950Jukka Seppinen

Oliko Suomen itsenäisyys sodan jälkeisinä vuosina uhattuna?

Kun presidentti Koivisto esti Karjalan palauttamisenJukka Seppinen

Jukka Seppinen selvittää perusteellisesti, mitä Karjala-kysymyksessä tapahtui 1990-luvun alussa.

Hitler, Stalin ja SuomiJukka Seppinen

Neuvostopropagandasta ja suomettumisesta puhdistettu tutkimus Suomen lähihistoriasta

Euroopan esiäiditKarin Bojs

Mistä tulemme, keitä olemme ja mitä voimme oppia menneisyydestämme?

Helsinki 1914-1918 Samu Nyström

Maailmansodan ja Suomen sisällissodan tapahtumat helsinkiläisen kaupunkiyhteisön silmin. Keskipisteessä ovat kriisiajan helsinkiläiset ja heidän jokapäiväinen elämänsä.