Kirja: Suomalainen puurokirja (Tiia Koskimies)

Kirja on loppuunmyyty.

Suomalainen puurokirja Tiia Koskimies

Puuro tekee kaikille hyvää, se täyttää vatsan pitkäksi aikaa, ravitsee, hoitaa ja auttaa ruoansulatusta. Se on helppotekoista ja edullista. Yhdessä kattilassa hautuu kokonainen ateria suurellekin porukalle. Puuro on myös loistavaa laihdutusruokaa!
Suomalaisessa puurokirjassa on kaikkien perinteisten suomalaisten puurojen perusohjeet jouluisesta riisipuurosta, kaurapuuroon ja imelletystä ruispuolukkapuurosta haudutettuun ohrauunipuuroon.
Muuntelemalla peruspuuroja ja tarjoamalla niiden kanssa herkullisia lisäkkeitä saadaan annoksiin lisää makua ja vaihtelua.
Kotimaisten viljojen lisäksi kirjan puuro-ohjeita on kehitelty gluteenittomista superviljoista, esimerkiksi kvinoasta, hirssistä, tattarista, speltistä, amarantista ja tummasta riisistä. Niissä on runsaasti kuituja, kivennäis- ja hivenaineita sekä proteiinia.
Kirjassa on myös helppotekoisia ja trendikkäitä tuorepuuro-ohjeita. Erilaisista kuivatuista hedelmistä, siemenistä, pähkinöistä, kotimaisista marjoista, hedelmistä saa aamuksi ja välipalaksi itselleen varsinaisen terveyspommin. Puurolautaselliseen voi halutessaan sisällyttää vaikka kaikki päivän aikana tarvittavat ravintoaineet.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2015, viikolla 33
Sivumäärä: 142 s.
Kirjastoluokka: 68.2

Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Vaihtoehdot lihalleTatu Lehtovaara

Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa.

Lakritsi- ja salmiakkikeittokirjaCarol Wilson

Lakritsi- ja salmiakkifanien toivekirja opastaa, miten monella tavalla mustaa herkkua voi keittiössä käyttää: makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa.

Kakkuja kasviksistaYsanne Spevack

Nerokas keittokirja osoittaa, miten erinomaisesti vihannekset sopivat myös makeaan leivontaan.

Parhaat piirakatTiia Koskimies

Tarjottavaa arkeen ja juhlaan. Mukana on niin perinteisiä retro-piirakoita kuin uusia tuttavuuksia.

Parhaat kesäsalaatitMia Gahne

Kesäkokin toivekirja nostaa salaatit aivan uudelle tasolle kekseliäine aineksineen ja ruokaisine lisukkeineen.