Kirja: Jihad - Taistelevan islamin taustat (Anthony Tucker-Jones)

Kirja on loppuunmyyty.

Jihad - Taistelevan islamin taustat Anthony Tucker-Jones

Taisteleva islam saa käyttövoimansa länsimaiden välinpitämättömyydestä ja kyvyttömyydestä ymmärtää muslimien kokemaa ahdinkoa. Tätä mieltä on Britannian puolustusministeriön tiedustelupalvelussa toiminut Anthony Tucker-Jones, joka lataa lukijan eteen hätkähdyttävää sisäpiiritietoa. Hänen mukaansa lännen tiedustelupalvelut jättivät huomioimatta tai tulkitsivat väärin kaikki ne signaalit ja tapahtumat, jotka johtivat 9/11 -katastrofiin.

Koko maailmaa järkyttäneillä WTC-terroristi-iskuilla 11.9.2001 oli kauaskantoisia poliittisia seurauksia. Yhdysvaltain vastaus iskuihin oli presidentti George W. Bushin julistama terrorismin vastainen sota. Se ei ole kuitenkaan onnistunut pienentämään Jihadin uhkaa, eikä iskujen suunnittelijana pidettyä Osama Bin Ladenia ole saatu oikeuden eteen.

Kirja selvittää kansainvälisen terrorismin ja terrorijärjestöjen kasvua sekä eri terroristiverkostojen välisiä yhteyksiä kautta koko muslimimaailman; Afganistanissa, Balkanilla, Algeriassa, Tšetšeniassa, Somaliassa ja Lähi-idässä.

Tucker-Jones osoittaa, että perusta maailmanlaajuisen terroristijärjestön al-Qaidan syntyyn ja kasvuun ei ole yksin Osama Bin Ladenin toimissa, vaan myös länsimaiden omissa virheissä ja siinä sodankäynnin muodossa, jonka CIA 80-luvulla opetti Neuvostoliittoa vastaan taisteleville jihadisteille Afganistanissa

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 4/2011
Sivumäärä: n. 350 s.
Kirjastoluokka: 32.5

Muuta: Suomennos Juhani Nieminen

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

KieltolakiJonna Pulkkinen

Kirja esittelee Suomessa olleita erilaisia alkoholirajoituksia kautta maan historian, keskittyen kuitenkin vuosien 1919–1932 kieltolakiin ja sen seurauksiin.

Kuin veljet keskenäänAntti Kujala

Uusinta tietoa Neuvostoliiton ja Itä-Euroopan sodanjälkeisestä historiasta. Kirja antaa perspektiiviä nykyiseen hyytävään tilanteeseen, jossa Venäjä on muuttumassa Neuvostoliiton kaltaiseksi ja rautaesirippu on uudelleen laskeutunut Euroopan ylle.

Churchillin kolmas maailmansotaJonathan Walker

Kun pääministeri Winston Churchill 8.4.1945 ilmoitti radiopuheessaan Saksaa vastaan käydyn sodan viimein loppuneen, hänellä oli mielessään jo suunnitelma, joka toteutuessaan olisi merkinnyt uuden sodan aloittamista.

Helsinki 1939Laura Kolbe, Samu Nyström & Henrik Tala

Teos jatkaa Helsinki-kirjasarjaa, jossa on aikaisemmin julkaistu Helsinki 1918 – Pääkaupunki ja sota (2008) sekä Helsinki 1945 – Pääkaupunki ja rauha (2015).

Muistolaattabongarin opasPauli Jokinen

14 kävelyreittiä, joita seuraamalla pääsee tutustumaan eri kaupunginosien muistolaattoihin. Runsaasti kuvitettu kirja kertoo niiden tarinat.