Kirja: Perhe sodassa 1939-1945 (Elina Hytönen)

Kirja on loppuunmyyty.

Perhe sodassa 1939-1945 Elina Hytönen

Elävästi kirjoitettu ja hyvin taustoitettu ajankuva 30-luvun sivistysperheestä, joka hajoaa sodan pyörteisiin. Tekijä, perheen tytär Elina Hytönen, kuvaa omaa ja veljiensä lapsuutta evakossa, keskellä pommituksia ja sotalapsena Ruotsissa. Talvisodan syttyessä Elina Hytönen oli kolmevuotias. Kirjassa on runsaasti Toini Havun ja hänen miehensä Martti Ollikaisen kirjeenvaihtoa, josta välittyy autenttinen sodan tuntu. Myös muut perhepiiriin kuuluvat kirjoittivat paljon toisilleen. Kirja on myös mielenkiintoinen kuvaus Elinan äidin, Toini Havun, vaikeuksista luoda kulttuuritoimittajan uraa lapsiperheen äitinä ja keskellä sotaa. Myöhemmin Toini Havu tuli tunnetuksi kirjallisuuskriitikkona, joka teilaisi Helsingin Sanomissa Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2009
Sivumäärä: n. 300 s
Kirjastoluokka: 99.139

Muuta: Kansi Päivi Veijalainen

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Huhtiniemi Pasi Jaakkonen

Kirja kertoo yksityiskohtaisesti, miten legenda Huhtiniemen teloituksista syntyi, miten sitä pidettiin yllä, miten se levisi ja miten siitä lopulta tuli nykyaikainen kaupunkitarina.

Neuvostoliiton varjossa kasvanut kansaTimo Vihavainen

Suomalaisten ylisukupolvinen kokemus 1900-luvun alusta aina sen viimeiselle vuosikymmenelle saakka oli elämä Neuvosto-Venäjän varjossa. Professori Timo Vihavaisen veitsenterävä analyysi Suomen lähihistoriasta auttaa hahmottamaan olennaiset kehityslinjat. Samalla se paljastaa itsestäänselvyyksinä pidettyjen suomalaisilmiöiden taustalla olevat kansalliset traumat, turhaumat sekä väärät uskomukset ja totuudet.

Parakki 10 Hans-Joachim Lang

Keskitysleirillä lääkäritkin olivat kuoleman palvelijoita

Valkoisten vankinaPekka Railo (Toimittanut Pekka Tuomikoski)

Päiväkirja Kokkolan ja Tammisaaren punavankileireiltä 1918

Punaorvot 1918Mervi Kaarninen

Lapset sisällissodan uhreina.