Kirja: Perhe sodassa 1939-1945 (Elina Hytönen)

Kirja on loppuunmyyty.

Perhe sodassa 1939-1945 Elina Hytönen

Elävästi kirjoitettu ja hyvin taustoitettu ajankuva 30-luvun sivistysperheestä, joka hajoaa sodan pyörteisiin. Tekijä, perheen tytär Elina Hytönen, kuvaa omaa ja veljiensä lapsuutta evakossa, keskellä pommituksia ja sotalapsena Ruotsissa. Talvisodan syttyessä Elina Hytönen oli kolmevuotias. Kirjassa on runsaasti Toini Havun ja hänen miehensä Martti Ollikaisen kirjeenvaihtoa, josta välittyy autenttinen sodan tuntu. Myös muut perhepiiriin kuuluvat kirjoittivat paljon toisilleen. Kirja on myös mielenkiintoinen kuvaus Elinan äidin, Toini Havun, vaikeuksista luoda kulttuuritoimittajan uraa lapsiperheen äitinä ja keskellä sotaa. Myöhemmin Toini Havu tuli tunnetuksi kirjallisuuskriitikkona, joka teilaisi Helsingin Sanomissa Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2009
Sivumäärä: n. 300 s
Kirjastoluokka: 99.139

Muuta: Kansi Päivi Veijalainen

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Ihminen sodassaTiina Kinnunen – Ville Kivimäki (toim.)

Suomalaisten kokemuksia talvi- ja jatkosodassa.

Kunskapens metropol Martti Häikiö

Teos antaa laajan kokonaiskuvan tietokulttuurin kehityksestä Helsingissä eri alojen käännekohtien ja keskeisten vaikuttajien näkökulmasta.

Sunnuntaikävelyllä sotien ajan HelsingissäPauli Jokinen

Kirja esittelee yli 50 kiinnostavaa sotahistoriallista retkikohdetta pääkaupunkiseudulta.

Homo europaeusKarin Bojs

Ainutlaatuisen mukaansatempaava, 54 000 vuotta kattava tarina eurooppalaisten alkuperästä, DNA:sta ja sukututkimuksesta. Teos sai Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, August-palkinnon, vuoden 2015 parhaana tietokirjana.

Samaa unta – Kihlaparin kirjeitä sodan keskelläSinikka Paavilainen

Unelma rauhasta ja yhteisestä tulevaisuudesta.