Kirja: Perhe sodassa 1939-1945 (Elina Hytönen)

Kirja on loppuunmyyty.

Perhe sodassa 1939-1945 Elina Hytönen

Elävästi kirjoitettu ja hyvin taustoitettu ajankuva 30-luvun sivistysperheestä, joka hajoaa sodan pyörteisiin. Tekijä, perheen tytär Elina Hytönen, kuvaa omaa ja veljiensä lapsuutta evakossa, keskellä pommituksia ja sotalapsena Ruotsissa. Talvisodan syttyessä Elina Hytönen oli kolmevuotias. Kirjassa on runsaasti Toini Havun ja hänen miehensä Martti Ollikaisen kirjeenvaihtoa, josta välittyy autenttinen sodan tuntu. Myös muut perhepiiriin kuuluvat kirjoittivat paljon toisilleen. Kirja on myös mielenkiintoinen kuvaus Elinan äidin, Toini Havun, vaikeuksista luoda kulttuuritoimittajan uraa lapsiperheen äitinä ja keskellä sotaa. Myöhemmin Toini Havu tuli tunnetuksi kirjallisuuskriitikkona, joka teilaisi Helsingin Sanomissa Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2009
Sivumäärä: n. 300 s
Kirjastoluokka: 99.139

Muuta: Kansi Päivi Veijalainen

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Pietari 1917 Helen Rappaport

Harvinaisiin arkistolähteisiin perustuva teos tarjoaa aiemmin tuntemattoman näkökulman vuoden 1917 vallankumouksen tapahtumiin sellaisina, kuin ne etenivät päivä päivältä ja viikko viikolta. Kertojina ovat Venäjällä asuneet ulkomaalaiset.

Karl Dönitz ja Kolmannen valtakunnan viimeiset päivätBarry Turner

Teos on paitsi valaiseva henkilökuva natsi-Saksan viimeisestä johtajasta, myös elävä sisäpiirin kuvaus toisen maailmansodan vähän tunnetuista loppuselvittelyistä.

Vakoilua itärajan takanaEero Elfvengren & Einar P. Laidinen

Ainutlaatuinen selvitys suomalaisten itärajan takana suorittamasta sotilastiedustelusta itsenäisyyden kahtena ensimmäisenä vuosikymmenenä.

KieltolakiJonna Pulkkinen

Kirja esittelee Suomessa olleita erilaisia alkoholirajoituksia kautta maan historian, keskittyen kuitenkin vuosien 1919–1932 kieltolakiin ja sen seurauksiin.

Kadonneen Brewsterin metsästysMarja Lampi – Vladimir Prytkov

Värikäs pala ilmailuhistoriaa, seikkailukertomus ja dokumentti.