Kirja: Pako Auschwitzista - Neuvostosotilaan tarina (Andrei Pogožev)

Kirja on loppuunmyyty.

Pako Auschwitzista - Neuvostosotilaan tarina Andrei Pogožev

Vuonna 1967 Frankfurtissa entisiä Auschwitzin keskitysleirin upseereita vastaan käydyssä oikeudenkäynnissä yksi silminnäkijätodistaja oli entinen sotavanki Andrei Pogožev.Hänen selviytymistarinansa on uskomaton yhdistelmä yksilötason sotahistoriaa ja seikkailukertomusta. Tykistöupseeri Pogožev jäi saksalaisten vangiksi syyskuussa 1941 ja joutui Auschwitzin keskitysleirille. Entisestä upseerista tuli vanki numero 1418, joka joutui keskelle leirin helvettiä. Auschwitzin kauhujen keskellä häntä kantoi yhä yksityiskohtaisemmaksi käynyt suunnitelma paosta. Huolellisen valmistelun jälkeen marraskuussa 1942 hän onnistui pakenemaan yhdessä 70 muun punavangin kanssa. Monien vaiheiden kautta Pogožev pääsi omiensa puolelle kesällä 1943.

LOPPUUNMYYTY (Saatavana pokkarina, ISBN 978-952-92-381-1)

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2008
Sivumäärä: n. 200 s. + 8-sivuinen kuvaliite
Kirjastoluokka: 99

Muuta: Suomennon Pirjo Lintuniemi, kansi Jon Wilkinson/Kalevi Nurmela

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Talvisodan ranskalaiset ratkaisijatHenrik Tala

Suomi ei taistellut talvisodassa yksin, vaikka niin toistuvasti väitetään. Tärkeimpään pelastajan roolin kohosi Ranska ja sen pääministeri Édouard Daladier.

Oodi sivistykselleSamu Nyström

Helsingin työväenopiston satavuotishistoriikki

Neuvostoliiton varjossa kasvanut kansaTimo Vihavainen

Suomalaisten ylisukupolvinen kokemus 1900-luvun alusta aina sen viimeiselle vuosikymmenelle saakka oli elämä Neuvosto-Venäjän varjossa. Professori Timo Vihavaisen veitsenterävä analyysi Suomen lähihistoriasta auttaa hahmottamaan olennaiset kehityslinjat. Samalla se paljastaa itsestäänselvyyksinä pidettyjen suomalaisilmiöiden taustalla olevat kansalliset traumat, turhaumat sekä väärät uskomukset ja totuudet.

Euroopan esiäiditKarin Bojs

Mistä tulemme, keitä olemme ja mitä voimme oppia menneisyydestämme?

Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.