Kirja: Pelastakaa pojat (Raisa Cacciatore - Samuli Koiso-Kanttila)

Kirja on loppuunmyyty.

Pelastakaa pojat Raisa Cacciatore ja Samuli Koiso-Kanttila

Monet vanhemmat ovat pulassa siksi, että omilta vanhemmilta saadut mallit toimia vanhempana eivät tunnu enää sopivilta. Niitä on aika muuttaa, mutta miten? Kirja auttaa pohtimaan poikana kasvamisen erityispiirteitä ja antaa käytännön ohjeita siitä, miten poikien hyvinvointia, itsetuntoa ja minäkuvaa voi tukea lapsuuden ja nuoruuden herkkinä vuosina.

Kirjan lähtökohtana on, että pojat ja tytöt ovat usein erilaisia. Pojat rikkovat sääntöjä ja totuttuja tapoja ja haastavat ympäristöään usein voimakkaammin kuin tytöt. Poikien reaktiotapa on osin biologisesti määräytynyttä. Siksi vanhempien on hyvä pysähtyä miettimään poikien tunteiden hallintataitoja ja niiden tukemista.

Kirjassa painotetaan erityisesti isien ja muiden lähiympäristön miesten tärkeyttä pojan kasvulle. Esiin nostetaan myös miehen maailman kipeitä ongelmia kuten myönteisten mallien puute ja syrjäytymisriski.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2008
Sivumäärä: 344 s.
Kirjastoluokka: 38

Muuta: Kansi Jarkko Nikkanen

Kirjan laji

Muita parisuhde- ja perhekirjoja

Mitä minä teen tämän lapsen kanssa?Janne Viljamaa

Vinkkejä ja vertaistukea haastavan lapsen kasvatukseen.

Varo varo varo!Tatu Hirvonen

Riskit kuuluvat elämään – myös lapsuuteen. Vanhemmilla ja kasvattajilla on kuitenkin taipumus yliarvioida turvallisuusriskejä. Tästä taas seuraa paljon sellaisia kieltoja, joista Hirvosen mukaan on pikemminkin haittaa kuin hyötyä.

Erityisherkän lapsen kanssaHeli Heiskanen

Ensimmäinen suomalainen kirja lasten erityisherkkyydestä

Hyvä parisuhdePekka Hämäläinen

Tärkein ihmissuhde toimivaksi