Erityisherkän lapsen kanssa Heli Heiskanen

Aistiiko lapsesi herkästi muiden mielialoja?
Onko hän tunnollinen ja pohtiiko hän syvällisiä kysymyksiä?
Rasittuuko hän melusta ja hakeutuu mieluummin omaan rauhaan?

Erityisherkkä lapsi kokee asiat syvästi ja kokonaisvaltaisesti, liikuttuu helposti ja on empaattinen. Herkät lapset ovat kovilla tämän päivän elämänmenossa, jossa tehokkuus, suorittaminen, kiire ja häly ovat arkipäivää. Tämä kirja auttaa käytännönläheisesti tukemaan herkkää lasta kasvamaan onnelliseksi ja tasapainoiseksi aikuiseksi.

Noin viidesosa ihmisistä on synnynnäisesti erityisherkkiä, ja yleensä ainakin toinen herkän lapsen vanhemmista on erityisherkkä. Herkkä lapsi haastaa vanhempansa kohtaamaan myös oman herkkyytensä ja kehittymään vanhempana. Kirja sopii myös aikuiselle, joka tunnistaa erityisherkkyyttä itsessään tai lähipiirissään.

Kirjassa on runsaasti vertaiskertomuksia, joissa erityisherkät ihmiset kertovat omista lapsuuden kokemuksistaan sekä herkän lapsen vanhemmuudesta.
Herkkyys on suuri lahja, jota kannattaa vaalia, jotta sen parhaat puolet saa valjastettua käyttöön.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 4/2022, viikolla 16
Sivumäärä: 207 s.
Koko: 135 x 215 mm
Sidosasu: sidottu
Kirjastoluokka: 14.4
Kovakantisen ISBN: 9789523754256
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523754621
Äänikirjan ISBN: 9789523754867

Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita parisuhde- ja perhekirjoja

Kuka kasvattaisi lapsesi?Keijo Tahkokallio & Aulikki Uski

Psykologi Keijo Tahkokallio ja erityisopettaja Aulikki Uski pohtivat kirjassaan kasvatuksen polttavia kysymyksiä koulussa ja kotona.

Mitä minä teen tämän teinin kanssaJanne Viljamaa

Sosiaalipsykologi Janne Viljamaa antaa kirjassaan selkeitä ja käytännönläheisiä ohjeita siitä, miten ohjata nuori turvallisesti teini-iän läpi hänen persoonallisuuttaan ja itsetuntoaan tukien.

Kuka täällä oikein määrää Janne Viljamaa

Ajatuksia herättävä kirja käsittelee vallankäyttöä ja kuria kotona sekä koulussa. Kirja tarjoaa runsaasti käytännön kasvatusvinkkejä ja paljastaa, miten erilaiset kasvatustyylit muokkaavat meistä erilaisia persoonallisuuksia.

Hullu kuin äidiksi tullutIrene Naakka

Humoristinen ja rujon rehellinen teos päästää lukijan hyvin lähelle niitä tunteita ja tilanteita, joita äitiyteen liittyy. Asioita, joita monet kokevat mutta joista ei välttämättä uskalleta tai osata puhua tai kirjoittaa.

Raha ja rakkausTiina Pollari

Yllättävän moni kärsii taloudellisesta väkivallasta parisuhteessaan. Tärkeä tietokirja tarjoaa apua ja vertaistukea vaiettuun ongelmaan.