Raha ja rakkaus Taloudellinen väkivalta parisuhteessaTiina Pollari

Vahtiiko puolisosi rahankäyttöäsi? Tekeekö hän yksin päätökset raha-asioista? Joudutko pyytämään rahaa perheen perushankintoihin?
Kun parisuhteessa toinen pitelee yksin kodin kukkaronnyörejä, kontrolloi puolison rahankäyttöä ja tämän pankkitiliä, maksattaa kumppanillaan kaiken tai painostaa ottamaan velkaa, on kyse taloudellisesta väkivallasta.

Taloudellinen väkivalta on vaiettu ongelma, vaikka se on yllättävän yleistä. Uhrien omakohtaisten kertomusten kautta psykoterapeutti Tiina Pollari tarkastelee kaikkia niitä tapoja, joilla taloudellinen väkivalta suhteessa ilmenee: taloudellinen hyväksikäyttö, eristäminen, rajoittaminen, salailu ja uskottomuus, vahingoittaminen, uhkailu, rahan käyttöön liittyviin päätöksiin pakottaminen, alistaminen sekä taloudellinen tuhoaminen.

Rahankäyttöön liittyvän vallankäytön tunnistaminen on ensimmäinen edellytys tilanteesta ulospääsyyn. Pollari antaa myös ohjeita, miten taloudellisen väkivallan tilanteita voi ehkäistä, miten vahvistaa omia taloustaitoja ja miten irtaantua taloudellisesti tuhoavasta suhteesta.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2022, viikolla 33
Sivumäärä: n. 250 s.
Koko: 135 x 215 mm
Sidosasu: sidottu
Kirjastoluokka: 17.3
Kovakantisen ISBN: 9789523755062
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523755079
Äänikirjan ISBN: 9789523756199

Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita parisuhde- ja perhekirjoja

Uskalla olla lapsellesi aikuinenKeijo Tahkokallio

Keijo Tahkokallion teos tarjoaa vahvaa tukea vanhemmuuteen.

Mitä minä teen tämän lapsen kanssa?Janne Viljamaa

Vinkkejä ja vertaistukea haastavan lapsen kasvatukseen.

Varo varo varo!Tatu Hirvonen

Riskit kuuluvat elämään – myös lapsuuteen. Vanhemmilla ja kasvattajilla on kuitenkin taipumus yliarvioida turvallisuusriskejä. Tästä taas seuraa paljon sellaisia kieltoja, joista Hirvosen mukaan on pikemminkin haittaa kuin hyötyä.

Mitä minä teen tämän teinin kanssaJanne Viljamaa

Sosiaalipsykologi Janne Viljamaa antaa kirjassaan selkeitä ja käytännönläheisiä ohjeita siitä, miten ohjata nuori turvallisesti teini-iän läpi hänen persoonallisuuttaan ja itsetuntoaan tukien.

Kuka täällä oikein määrää Janne Viljamaa

Ajatuksia herättävä kirja käsittelee vallankäyttöä ja kuria kotona sekä koulussa. Kirja tarjoaa runsaasti käytännön kasvatusvinkkejä ja paljastaa, miten erilaiset kasvatustyylit muokkaavat meistä erilaisia persoonallisuuksia.