Kuka kasvattaisi lapsesi? Keijo Tahkokallio ja Aulikki Uski

Psykologi Keijo Tahkokallio ja erityisopettaja Aulikki Uski pohtivat kirjassaan kasvatuksen polttavia kysymyksiä koulussa ja kotona.

Uski kuvaa nykykasvatuksen todellisuutta ja sen vaikutuksia lasten käyttäytymiseen niin koulussa kuin kotonakin. Tahkokallio puolestaan kertoo, miten kasvatuskulttuuri on muuttunut vuosikymmenien kuluessa ja miksi oppimistulokset ovat huonontuneet viime vuosina.
Kirja antaa myös käytännön neuvoja mm. siitä, miten toimia huonosti käyttäytyvän lapsen kanssa ja miten ratkaista erilaisia ongelmatilanteita koulussa ja kotona.
Vanhempien ongelmana on usein, että he eivät uskalla kohdata lasten myrskyisiä tunnetiloja – ja antavat periksi.
Kun myös opettajien auktoriteetti koulussa on pikkuhiljaa kadonnut, oppilaat eivät osaa enää noudattaa suoria ohjeita eivätkä ymmärrä, missä heidän oman päätöksentekonsa rajat kulkevat.
Kirjoittajat osoittavat kirjassaan, että lapsi tarvitsee edelleen vanhempia ja muita kodin ulkopuolisia aikuisia, jotka kykenevät päättämään lapsen asioista.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2024, viikolla 6
Sivumäärä: n. 260 s.
Koko: 135 x 215 mm
Sidosasu: Sidottu
Kirjastoluokka: 38
Kovakantisen ISBN: 9789524101240
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789524101257
Äänikirjan ISBN: 9789524101264

Muuta: Kansi: Tilla Larkiala/Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita parisuhde- ja perhekirjoja

Sisu, tahto, itsetunto Raisa Cacciatore ja Erja Korteniemi-Poikela

Kannustavalla kasvatuksella suuttumus hallintaan

Hullu kuin äidiksi tullutIrene Naakka

Humoristinen ja rujon rehellinen teos päästää lukijan hyvin lähelle niitä tunteita ja tilanteita, joita äitiyteen liittyy. Asioita, joita monet kokevat mutta joista ei välttämättä uskalleta tai osata puhua tai kirjoittaa.

Erityisherkän lapsen kanssaHeli Heiskanen

Ensimmäinen suomalainen kirja lasten erityisherkkyydestä. Kirja auttaa käytännönläheisesti tukemaan herkkää lasta kasvamaan onnelliseksi ja tasapainoiseksi aikuiseksi.

Mitä minä teen tämän lapsen kanssa?Janne Viljamaa

Vinkkejä ja vertaistukea haastavan lapsen kasvatukseen.

Varo varo varo!Tatu Hirvonen

Riskit kuuluvat elämään – myös lapsuuteen. Vanhemmilla ja kasvattajilla on kuitenkin taipumus yliarvioida turvallisuusriskejä. Tästä taas seuraa paljon sellaisia kieltoja, joista Hirvosen mukaan on pikemminkin haittaa kuin hyötyä.