Kirja: Vaarallinen Suomi (Mati Graf – Heikki Roiko-Jokela)

Kirja on loppuunmyyty.

Vaarallinen Suomi Heikki Roiko-Jokela

Kirja tarjoaa uutta tietoa ja uusia ajatuksia Suomen ja Neuvostoliiton sekä Suomen ja Neuvosto-Viron välisistä suhteista. Oliko Suomi Neuvostoliiton mielestä ystävällismielinen maa?

Teos perustuu mm. Viroon jääneisiin NKP:n ja KGB:n arkistojen dokumentteihin, virolaiseen ja suomalaiseen arkistomateriaaliin, haastatteluihin ja uusimpaan tutkimukseen.

Mati Graf on Tallinnan yliopiston historian professori. Heikki Roiko-Jokela toimii Jyväskylän yliopiston poliittisen historian dosenttina.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 6/2004
Sivumäärä: 257 s.
Kirjastoluokka: 97.143

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Kun mitalitoivot ampuivat toisiaanJari Kupila

Vuoden 1918 sisällissodassa urheilijoilla oli merkittävä osa. Se johti urheiluliikkeen kahtiajakoon ja teki sotakokemuksesta pysyvän trauman.

Unelma kommunistisesta Suomesta 1944-1953Mikko Uola

Jatkosodan jälkeen Suomen poliittinen järjestelmä oli koetuksella. Äärivasemmisto pyrki käyttämään tilannetta hyväkseen johtaakseen maan sosialismiin ja edelleen kommunismiin. Keitä olivat nämä Suomen sosialisoijat?

Viisi päivää, jotka vavisuttivat Eurooppaa Nicholas Best

Ainutlaatuinen synteesi viidestä päivästä, jolloin fasismi menetti kuolettavan otteensa Euroopasta.

Hitler, Stalin ja SuomiJukka Seppinen

Neuvostopropagandasta ja suomettumisesta puhdistettu tutkimus Suomen lähihistoriasta

KotiryssätHeikki Saari

Mitä ja keitä olivat kotiryssät? Ohjailivatko he suomen sisäpolitiikkaa? Syyllistyivätkö kotiryssän hyysääjät maanpetokseen tai vakoiluun? Heikki Saaren teos valottaa näitä ja monia muita kauan vaiettuun ilmiöön liittyviä kysymyksiä.