Helsingin sisäpihat kertovat Kaupunkihistoriaa ja nykypäivää pihan puoleltaKatja Tikka, Leea Lappalainen ja Anu Järvinen

Kirja esittelee kiehtovia helsinkiläisiä sisäpihoja, niiden historiaa ja nykyaikaa sekä kronologisesti että asuinalueittain. Historiallisin ja uusin valokuvin kuvitettu kirja on elävä kurkistus kaupunkilaisten arkeen ennen ja nyt.
Teos johtaa lukijan rautaporttien ja julkisivujen taakse, erilaisiin tunnelmiin ja menneiden vuosikymmenten tapahtumiin mm. ydinkeskustassa, Töölössä, Kalliossa ja Puu-Käpylässä.
Helsingin kantakaupungin sisäpihat kätkevät muuriensa taakse erilaisia maailmoja, joita ohikulkijat eivät aina huomaa. Pihat eivät ole pelkästään läpikulkupaikkoja, vaan niillä on eletty monimuotoista ja värikästä elämää läpi vuosikymmenten. Pihan puolelta katsottuna kaupungin näkee uusin silmin.
Alun perin sisäpihat rakennettiin niin, että sinne mahtuivat niin puuceet, kanalat kuin keittiöpuutarhatkin. Vuosien mittaan pihoilla on ollut monia käyttötarkoituksia aina autoistumisen ajan asfalttipihoihin ja viherrakentamisen ajan kaupunkikeitaisiin asti.
Pihapiirit ovat luoneet yhteisöjä, mutta myös saaneet todistaa yhteisöllisyyden katoamista. Sisäpihojen historia kertoo sosiaalisten rakenteiden ja kaupunkielämän muutoksesta, miniatyyrikoossa koko nuoren kansakunnan historiasta

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2015
Sivumäärä: 160 s.
Koko: 210 x 210 mm
Sidosasu: sidottu, kuvitettu
Kirjastoluokka: 92.833; 42
ISBN: 9789523121911

Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Tekijöiltä aiemmin ilmestynyt

LoppuunmyytyKahvintuoksuinen Helsinki Katja Tikka - Leea Lappalainen -Anu Järvinen

Kuvia ja tarinoita klassikkoaseman saavuttaneista helsinkiläiskahviloista mutta myös uudemmista kahvikeitaista.