Nokia Kairamon myrskyisä vuosikymmenVesa Helkkula

Kari Kairamon johtajakaudella Nokiassa työskennellyt Vesa Helkkula tarjoaa uuden aikalaisnäkökulman yhtiön kiivaan kansainvälistymisen kauteen. Teoksessaan hän kertoo syistä, jotka saivat Nokian lähes polvilleen ja johtivat henkilökohtaisiin tragedioihin.

Nokialle 1980-luku oli nopean kasvun ja muutoksen vuosikymmen. Kari Kairamon visiota kansainvälisesti toimivasta elektroniikkayhtiöstä toteutettiin muun muassa mittavin yritysostoin. Miksi Kairamon visio irtaantui reaalimaailman mahdollisuuksista ja johti mittaviin epäonnistumisiin?
Yksi merkittävä tekijä oli valtataistelu, jopa vallanhimo. Eräät keskeiset johtajat edistivät omia ambitioitaan ja tekivät ratkaisuja, jotka vaaransivat Nokian tulevaisuuden. Kairamon luoma johdon organisointi antoi tilaa toimille, joissa yhtiön ja yksittäisen johtajan etu eivät välttämättä kohdanneet. Kirja tuo esille myös sen, miten vajavainen oli hallintoneuvostossa istuneiden jäsenten ja pankinjohtajien ymmärrys Nokian nopeasti kehittyvien ydinalueiden markkinoista. Lopulta Nokia ajautui umpikujaan, josta ei ollut muuta ulospääsyä kuin johtamismallin ja liiketoiminnan täydellinen remontti.
Helkkula analysoi ansiokkaasti Nokian tapahtumia osana 1980-luvun teollisuuden ja rahoitusmarkkinoiden murrosta.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2023, viikolla 10
Sivumäärä: n. 230 s.
Koko: 170 x 240 mm
Sidosasu: sidottu
Kirjastoluokka: 36.09
Kovakantisen ISBN: 9789523757486
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523757493
Äänikirjan ISBN: 9789523757509

Muuta: Kansi: Jatta Hirvisaari/Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita tietokirjoja

Naisten valtakuntaChoo WaiHong

Kiehtova kuvaus pienoisyhteiskunnasta, jossa kaikki valta on naisilla.

Totuus tapaus AarniostaJ. K. Tamminen

Tässä kirjassa kurkistetaan Jari Aarnion oikeudenkäynnin kulissien taakse. Aarnion haastatteluihin pohjautuvassa kirjassa on paljon sellaista aineistoa, jota ei missään muualla ole koskaan julkaistu.

Punavihreä, sinivalkoinenLi Andersson & Susanna Koski

Vastakkain on kaksi määrätietoista naista, jotka eivät arkaile sanoa mielipidettään siitä, mitkä ovat Suomen, EU:n ja koko maailman hyvinvoinnin ja menestyksen eväät.

Feminismiä ihan kaikilleJohanna Frondelius

Yleistajuinen tietoteos kaikille, jotka haluavat maailmasta reilumman paikan. Feminismi ei ole vain naisten asia.

Tove Janssonin HelsinkiJuha Järvelä

Missä Tove Jansson eli, juhli, rakastui, maalasi ja kirjoitti? Runsaasti kuvitettu teos karttoineen vie lukijan paikoille, joilla on yhteys Tove Janssonin elämään ja teoksiin.