Viimeinen paraati Pjongjangissa Luhistuuko Pohjois-Korea?Kai Myrberg

Teos esittää tuoreimman tiedon perusteella toinen toistaan kiinnostavampia ja osin hurjiakin skenaarioita Pohjois-Korean tulevaisuudesta. Miten maan johto mahtaa reagoida väistämättä tulossa oleviin muutoksiin?

Pohjois-Koreassa on kärsitty nälänhätää ja maatalouden sekä teollisuuden rappio ovat yhä ratkaisemattomia kysymyksiä. Armeijan ylläpito ja asekehittely nielevät valtavia rahasummia köyhässä maassa. Silti valtio on edelleen olemassa jo kolmannen polven diktatuurina.
Rankat talouspakotteet ovat pysäyttäneet ulkomaankaupan lähes kokonaan. Ruokapula pahenee ja kansan ahdinko kasvaa. Lähetystöt ovat tyhjillään ja avustusjärjestöt kaikonneet. Samaan aikaan aiemmin niin suljetun maan asukkaille välittyy yhä enemmän tietoa ulkomailta, mikä muokkaa ihmisten ajatusmaailmaa.
Onko itsevaltaisen järjestelmän loppu lähenemässä? Saako kansa kurimuksesta joskus tarpeekseen ja nousee maan johtoa vastaan? Kasvaako konflikti muun maailman kanssa mittoihin, jossa Yhdysvaltain ja Etelä-Korean kanssa ajaudutaan aseelliseen selkkaukseen? Kenelle siirtyy valta Kim Jong Unin väistyessä tai menehtyessä? Kuinka vahvalla pohjalla Kim Jong Unin valta on?
Myrberg rakentaa jännittävän kuvan Pohjois-Korean mahdollisista tulevaisuudennäkymistä.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2022, viikolla 36
Sivumäärä: n. 220 s.
Koko: 151 x 225 mm
Sidosasu: sidottu
Kirjastoluokka: 48.18
Kovakantisen ISBN: 9789523756038
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523756069
Äänikirjan ISBN: 9789523756076

Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Suosittelemme myös

Pako helvetistäMasaji Ishikawa

Shokeeraava kertomus Pohjois-Koreasta, tositarina elämästä, josta oli päästävä pakoon – tai kuoltava.

Pako, jonka piti olla mahdotonJi Seong-ho

Ji Seong-ho onnistui pakenemaan Pohjois-Koreasta tavalla, joka rohkeudessaan ja sinnikkyydessään hakee vertaistaan. Vaikeasti invalidisoitunut ja nälkiintynyt nuorukainen vaelsi Kiinan ja Kaakkois-Aasian halki vapauteen.

Pohjois-Koreassa vain porsaat ovat onnellisiaKai Myrberg

Ainutlaatuinen yhdistelmä matkakertomusta ja absurdin valtion vaiheiden kuvausta. Kirja ei kerro vain matkalaisen eriskummallisista kokemuksista, vaan antaa myös tiiviin annoksen tietoa maan historiasta ja kehityksestä, sekä siitä, miten tämä outo valtio toimii.