Toisen maailmansodan asepuvut Jonathan North

Kattava ja asiantunteva hakuteos esittelee Britannian, Yhdysvaltain, Saksan, Neuvostoliiton, Japanin sekä muiden liittoutuneiden ja akselivaltojen armeijoissa käytetyt sotilaspuvut ja varusteet.
Teos sisältää 600 valokuvaa ja tarkkaa piirrosta eri maiden univormuista, varusteista, aseistuksesta, arvomerkeistä ja tunnuksista.
Sotaa käytiin eri puolilla maailmaa hyvin erilaisissa olosuhteissa ja siksi tarvittiin myös monenlaisia varusteita.
Toisen maailmansodan syttyessä vuonna 1939 sotilaiden univormut ja varusteet olivat vielä varsin samanlaisia kuin ensimmäisen maailmansodan aikaan. Sodan jatkuessa asepukuihin kuitenkin tehtiin paljon muutoksia, jotta ne paremmin vastaisivat kulloisiakin olosuhteita.
Ainutlaatuisen kattava hakuteos esittelee niin Normandiassa taistelleiden Britannian jalkaväkijoukkojen ja Burmassa sotineiden japanilaisten univormut kuin suomalaisten sotilaiden talvivarusteet tai kiinalaisten naispartisaanien puvutkin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 11/2019, viikolla 47
Sivumäärä: 256 s.
Koko: 210 x 290 mm
Sidosasu: Sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 90.35
Kovakantisen ISBN: 9789523129160

Muuta: Suomennos Tapio Kakko, Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Auschwitzin naisorkesteriJean-Jacques Felstein

Vuonna 1943 Auschwitziin lähetetty Elsa selvisi kuolemanleiristä soittotaitonsa turvin. Viulistina hänellä oli mahdollisuus liittyä leirin naisorkesteriin, jota johti Gustav Mahlerin veljentytär Alma Rosé.

Hyvästi, ViipuriAntero Raevuori

Kahdesti kotinsa menettäneiden viipurilaisten ja kaupunkia puolustaneiden sotilaiden kertomuksia vaikeilta vuosilta.

Auschwitzin kaksoset Eva Mozes Kor & Lisa Rojany Buccieri

Kaksoissisarensa kanssa keskitysleirille joutunut Eva Mozes Kor kertoo koskettavasti ja lämpimästi lapsien sitkeydestä, elämänhalusta ja selviytymisestä.

Toisen maailmansodan tehokkaimmat aseetMichael E. Haskew

Taidokkaasti kuvitettu tietoteos toisessa maailmansodassa käytetystä aseistuksesta.

Ja sitten tulivat sotilaatMiriam Gebhardt

Sotilaat, jotka vapauttivat Saksan natsivallasta, toivat mukanaan uutta kärsimystä. Arviolta miljoona naista ja tyttöä – sekä suuri määrä miehiä – joutui toisen maailmansodan jälkeen seksuaalisen väkivallan uhriksi kaikkialla Saksassa.