Kirja: Tykistökomentaja eversti Bror Kraemer (Jukka Kyösti)

Kirja on loppuunmyyty.

Tykistökomentaja eversti Bror Kraemer Jukka Kyösti

Eversti Bror Kraemer (1900–1990) oli yksi oman aikansa koulutetuimmista tykistön upseereista Suomen armeijassa. Häntä voidaan syystä pitää tykistötiedustelun kehittäjänä ja tulisuunnitelmatekniikan uranuurtajana Suomessa.

Itsenäisen Suomen ensimmäisen kadettikurssin käyneen nuoren upseerin tie vei 1920-luvulla Ranskan ja Belgian sotakouluihin, joista hän ammensi uusinta eurooppalaista tykistöoppia.

Talvisodassa Kraemer toimi 8. divisioonan tykistökomentajana Karjalankannaksella. Venäläinen tykistö ampui summittaisesti valtavia määriä ammuksia ilman sen suurempia tuloksia. Kraemer ymmärsi, että onnistuneessa tulenkäytössä täytyy tietää missä vihollinen on. Silloin siihen myös osuu.

Kraemer ryhtyi systemaattisesti kehittämään erityisesti tykistön valokuvatiedustelua ja tarkkaa maalintamista – ja tulosta alkoi syntyä. Tuuloksen taistelu jatkosodassa oli hyvä esimerkki kenttätykistön onnistuneesta käytöstä jalkaväen tukena.

Kirja pohjautuu sodanajan operaatioihin ja tykistötiedusteluun liittyviin asiakirjoihin sekä mittavaan ennen julkaisemattomien sodanaikaisten valokuvien kokoelmaan.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2019, viikolla 37
Sivumäärä: 311 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Sisällissodan 1918 unohdetut taistelutAtso Haapanen

Atso Haapasen teos raportoi kansalaissodan alusta ja lopusta, vaiheista, jotka usein unohtuvat kansalaissodasta kertovassa kirjallisuudessa.

Unohdetut sotilaat Jaana Laamanen

Suomen armeijan rivisotilaiden kokemukset sodasta ovat jääneet historiankirjoituksessa liian vähälle huomiolle. Tässä kirjassa kuusi rintamamiestä kertoo sotakokemuksistaan.

Hyvästi, ViipuriAntero Raevuori

Kahdesti kotinsa menettäneiden viipurilaisten ja kaupunkia puolustaneiden sotilaiden kertomuksia vaikeilta vuosilta.

Kaija Pesosen talvisotaRiitta Liede

Kirja perustuu Petsamon etulinjoilla olleen 16-vuotiaan tytön päiväkirjoihin, jotka kuvaavat joukkosidontapaikan toimintaa ja osasto Pennasen sotatoimia maan pohjoisimmassa kolkassa.

Talvisota venäläisin silminBair Irincheev

Uusinta venäläistä sotahistoriaa