Kirja: Hitler (Michael Kerrigan	)

Kirja on loppuunmyyty.

Hitler Tie diktaattoriksiMichael Kerrigan

Runsaasti kuvitettu teos kertoo Adolf Hitlerin tien Itävallassa vietetyistä nuoruusvuosista Saksan natsipuolueen johtajaksi ja Euroopan pahamaineisimmaksi diktaattoriksi.
180 valokuvaa ja piirrosta kertovat omaa tarinaansa miehestä, joka näyttäytyy jo lapsuuden kuvissa itsevarmana ja muiden yläpuolelle asettuvana hahmona.
Michael Kerrigan selvittää kirjassaan, mikä ruokki Hitlerin vallanhimoa ja uskoa arjalaisen rodun ylemmyyteen? Mistä kumpusi hänen antisemitisminsä, homoseksuaalien ja romanien vaino tai usko sodan oikeutukseen?
Väkivaltaisen alkoholisti-isän poika halusi taiteilijaksi, mutta ei tullut hyväksytyksi taidekouluun. Äitinsä kuoleman jälkeen Hitler eli varattomana ja ajoittain kodittomanakin. Tuohon aikaan hän myös alkoi omaksua antisemitistisiä ajatuksia, joita paikalliset sanomalehdet levittivät.
Vuonna 1919 Hitler liittyi Saksan työväenpuolueeseen, josta myöhemmin tuli Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue. Jo vuonna 1921 Hitler oli noussut puolueen puheenjohtajaksi.
Vuonna 1923 Hitler oli osallisena vallankaappausyrityksessä, josta hänet tuomittiin maanpetokseen. Yhdeksän kuukauden vankila-aikanaan hän saneli Rudolf Hessille ensimmäisen osan teoksestaan Mein Kampf.
Juonikkaaksi reaalipoliitikoksi kehittynyt Hitler kipusi nopeasti valtahierarkian ylimmille portaille, ja vuonna 1933 hänet valittiin valtakunnankansleriksi. Keinoja kaihtamatta hän toteutti aatettaan uudesta Saksasta, rodulliseen puhtauteen perustuvasta Euroopan valtiaasta.
Julma väkivallan politiikka johti vainoihin, kansanmurhaan ja ihmiskunnan historian tuhoisimpaan sotaan.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2018, viikolla 10
Sivumäärä: 224 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Muuta: Suomennos Jere Saarainen Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Suosittelemme myös

Karl Dönitz ja Kolmannen valtakunnan viimeiset päivätBarry Turner

Teos on paitsi valaiseva henkilökuva natsi-Saksan viimeisestä johtajasta, myös elävä sisäpiirin kuvaus toisen maailmansodan vähän tunnetuista loppuselvittelyistä.

Josef MengeleGerald L. Posner – John Ware

Tähän mennessä täydellisin kuvaus Josef Mengelen elämästä. Mengele tunnetaan yhtenä holokaustin pahimmista rikollisista, mutta teos avaa näkymän myös tämän jo melkeinpä myytiksi muuttuneen hahmon sukutaustaan ja siviilielämään.

HerraskansaaHenriette von Schirach

Valaiseva aikalaiskuvaus Kolmannen valtakunnan puolue-eliitin elämästä sen sisältä käsin.

Pahan palveluksessaPaul Roland

Teos kuvaa naisten osaa natsi-Saksan koneistossa ja niitä, jotka halukkaasti asettuivat sen palvelukseen.

Isäni oli natsiGerald Posner

Gerald Posner on haastatellut yhtätoista Hitlerin sisäpiiriin kuuluneen henkilön poikaa ja tytärtä, jotka kertovat ensimmäistä kertaa, millaista oli kasvaa natsi-johtajien lapsena ja miten tämä menneisyys on heidän elämäänsä vaikuttanut.