Kirja: Juuri näin! (Tiia Koskimies )

Kirja on loppuunmyyty.

Juuri näin! Uusi suomalainen juureskeittokirjaTiia Koskimies

Tiia Koskimies tarjoilee runsaasti uusia makuja ja valmistustapoja herkullisiin ja terveellisiin juuresruokiin.
Erilaiset leikkaus- ja kypsennystavat sekä rohkea maustaminen tuovat uutta ilmettä ja kiinnostavuutta tuttuihin perusmakuihin. Miltä kuulostaisi lantusta valmistettu Thai-keitto, bataattiranskikset, porkkanadippi, punajuuririsotto, manteliset selleripihvit, naurishillo, tai vaikkapa raitajuurisipsit? Trendikkäät juurespyreet maistuvat niin liha- kuin kalaruokienkin kanssa.
Suomalaisen keittiön perusta ovat aina olleet juurekset. Hyvin säilytettynä niitä riittää lähes uuteen satoon saakka. Paksun kuoren alla vitaaliaineet säilyvät myöhäiseen kevääseen. Juurekset ovat myös edullista ruokaa ja kesällä niiden naattejakin voi hyödyntää ruoanvalmistuksessa.
Myös uusia risteytettyjä lajikkeita ilmestyy kauppoihin jatkuvasti. Erivärisistä juureksista saa myös hienoja väripaletteja: oranssi porkkana, valkoinen palsternakka, punainen punajuuri, kaunis raita- ja keltajuuri ja oranssi bataatti, joka on valloittanut suomalaiset sydämet.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2017
Sivumäärä: 140 s.
Kirjastoluokka: 68.2

Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Kakkuja kasviksistaYsanne Spevack

Nerokas keittokirja osoittaa, miten erinomaisesti vihannekset sopivat myös makeaan leivontaan.

Mahtava matchaJoanna Farrow Johdanto: Sinikka Piippo

Kirja selvittää mitä matcha on, mitkä ovat sen terveysvaikutukset ja miten sitä käytetään.

Parhaat piirakatTiia Koskimies

Tarjottavaa arkeen ja juhlaan. Mukana on niin perinteisiä retro-piirakoita kuin uusia tuttavuuksia.

Vaihtoehdot lihalleTatu Lehtovaara

Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa.

Jallu Jonna Pulkkinen

Jallu on osa maamme kulttuurihistoriaa, romanttisten reissumiesten ja rajujen rokkareiden juoma, jota nautitaan hyvässä seurassa, pilke silmäkulmassa. Mutta kuinka siitä tuli sellainen?