Vielä tänään olemme elossa Emmanuelle Pirotte

Vuoden 2016 parhaana historiallisena romaanina Ranskassa palkittu teos

Vielä tänään olemme elossa on toisen maailmansodan loppuun, Ranskan ja Belgian raja-alueille sijoittuva sotakertomus. Saksan armeijan sotilaan ja orvon seitsenvuotiaan juutalaistytön epätodennäköinen kohtalonyhteys uhmaa sodan raakoja lakeja.

Päähenkilö Mathias on Saksan armeijan erikoisjoukkojen sotilas, jonka tehtävä on murtautua voittoisien liittoutuneiden selustaan ja tarpeen mukaan soluttautua vihollisjoukkoihin. Historiallisesti kyse on operaatio Greifista, joka toteutettiin 1944–1945.

Draama alkaa, kun kymmenittäin ihmisiä tappanut Mathias ja hänen toverinsa saavat käsiinsä orvon 7-vuotiaan juutalaistytön Renéen.
Kaunis ja riipaiseva romaani yhdistää toisen maailmansodan brutaaliuden ja inhimillisen toiveikkuuden unohtumattomaksi tarinaksi, joka pitää otteessaan viimeiselle sivulle saakka.

Lukuisilla arvostetuilla kirja-alan tunnustuksilla palkittu teos.
Kirjan pohjalta tehty elokuva saa ensi-iltansa vuoden 2017 lopulla.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2017, viikolla 40
Sivumäärä: 255 s.
Kirjastoluokka: 84.2
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523125414

Muuta: Suomennos Lauri Holma, Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Lisää romaaneita

LacrimosaRiku Rujo

Riku Rujon esikoisromaani on raju, eroottinen kertomus päihteidenkäytöstä, rakkaudesta ja vapaudenkaipuusta.

Viipurinlahden sankaritMikko Haaja

Mikko Haajan neljäs sotaromaani herättää kahden veljeksen tarinan myötä eloon autenttiset kohtalonhetket Viipurinlahdella.

Mistä löytäisin uskollisen sydämenEeva Eloranta

Romantiikan ja jännittävien juonenkäänteiden täyteinen romaani kuumalla twistillä

Au pairEmma Rous

Au pair on tiheäjuoninen mysteeri synkistä perhesalaisuuksista. Arvoitus, joka pitää hellittämättä otteessaan yllättävään loppuratkaisuun saakka.

AppelsiinilehtoMarjut Helminen

Marjut Helmisen jännittävä ja näkökulmaltaan tuore esikoisromaani sukeltaa arkeen sodan oloissa, pakolaisuuden tuntoihin, haluun auttaa ja autetun tuntoihin. Se kertoo ihmisten kyvystä selviytyä, antaa anteeksi − ja joskus jopa parantua.