Kirja on loppuunmyyty.
Miten tehdään kasvisruokaa, jossa maku, rakenne ja aromi ovat juuri kohdallaan? Anu Hopia ja Tatu Lehtovaara ovat tehneet käänteentekevän kasvisruokakirjan, jossa maukkauden syntyä lähestytään luonnontieteellisestä näkökulmasta.
Kirja käsittelee erilaisten kasvisten, kuten vihannesten, juuresten, salaattien ja kaalien sekä siementen käyttäytymistä ja ominaisuuksia raakana ja ruoanvalmistuksessa. Myös sienet ja kasvikunnasta eristetyt proteiinirikasteet saavat oman osansa kirjassa.
Parhaita valmistusmenetelmiä etsiessään Hopia ja Lehtovaara ovat tarttuneet toimeen kemistin ottein. Miten kasvisruokien maukkaus syntyy? Mitkä ovat niiden suurimmat haasteet? Luonnontieteellisten pohdintojen lisäksi kirjassa on runsaasti herkullisia kasvisruokareseptejä, joiden avulla kasviksiin liittyviä kemiallisia ilmiöitä havainnollistetaan konkreettisesti.
Ilmestymisaika: | 2/2015, viikolla 6 |
Sivumäärä: | 175 s. |
Kirjastoluokka: | 68.2 |
Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy
Kesäkokin toivekirja nostaa salaatit aivan uudelle tasolle kekseliäine aineksineen ja ruokaisine lisukkeineen.
Jallu on osa maamme kulttuurihistoriaa, romanttisten reissumiesten ja rajujen rokkareiden juoma, jota nautitaan hyvässä seurassa, pilke silmäkulmassa. Mutta kuinka siitä tuli sellainen?
Kokeileville kulinaristeille ja liharuokaa karttaville, ympäristötietoisille kuluttajille hyönteisistä on muodostumassa suorastaan trendiruokaa.Kirja opastaa hyönteisten käyttöön keittiössä ja tarjoaa runsaasti reseptejä.
Tarjottavaa arkeen ja juhlaan. Mukana on niin perinteisiä retro-piirakoita kuin uusia tuttavuuksia.
Nerokas keittokirja osoittaa, miten erinomaisesti vihannekset sopivat myös makeaan leivontaan.