Kirja: Perhosten vuosi  (Jussi Murtosaari - Petri Mäntynen)

Kirja on loppuunmyyty.

Perhosten vuosi Suomalaiset perhoset saaristosta tuntureilleJussi Murtosaari ja Petri Mäntynen

Teos kertoo perhosten uskomattoman moniulotteisesta elämästä. Miten perhoset löytävät toisensa yön pimeydessä? Kuinka pitkään ne elävät? Millaisia ovat siivettömät perhoset tai naarasperhosten siveysvyöt? Miksi osa lajeista ei ulkoisesti muistuta perhosia lainkaan? Kaikkeen tähän ja moneen muuhun kysymykseen löytyy vastaus tästä kirjasta.

Teos avaa lukijan eteen ilmiöitä, joiden näkeminen luonnossa on usein paljain silmin mahdotonta. Näyttävissä kuvissa saa ihailla vaikkapa lentävien perhosten siivenliikkeitä, muodonvaihdoksen yksityiskohtia tai perhosten kosiomenoja.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2013
Sivumäärä: n. 200 s.
Kirjastoluokka: 58.21

Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita luonto- ja eläinaiheisia

Rantojen laulavat linnutRiku Cajander – Juha Sjöholm – Tero Linjama

Meren ja järvien rannoilla elävien vesilintujen lauluäänet nyt koottuna yhteen kirjaan. Kirjassa on esitelty noin 90 keskeistä lajia. Lintujen äänet kuunneltavissa kirjan QR-koodien avulla missä tahansa, missä on nettiyhteys.

Valtameret ja ilmastonmuutosJessica Haapkylä

Kirja kuvaa niitä positiivisia mahdollisuuksia, joita meret tarjoavat meille taistelussa ilmastonmuutosta vastaan ja miten me voimme parantaa merten tilaa.

Suuri suomalainen muurahaiskirja Katja Bargum ja Heikki Helanterä

Suuri suomalainen muurahaiskirja sukeltaa syvälle muurahaisten jännittävään maailmaan. Se esittelee yleisimmät suomalaiset muurahaiset ja tutustuttaa lukijat pesän uumeniin ja muurahaisten elämään. Pehmeäkantinen

Puut puhuvatPepe Forsberg & Anneli Jussila

Uusinta tietoa metsän vaikutuksista eläinten ja ihmisten hyvinvointiin.

VaellustarinoitaJouni Laaksonen

Laaksosen retkitarinat vievät lukijan upeisiin luontoelämyksiin – myös tunnetuimpien retkikohteiden ulkopuolelle. Pääosa kirjan tarinoista kertoo Suomessa tehdyistä vaelluksista, mutta mukana on kertomuksia myös muista maista.