Kirja: Blenheim BL-200-onnekas pitkänokka (Matti Hämäläinen)

Kirja on loppuunmyyty.

Blenheim BL-200-onnekas pitkänokka Matti Hämäläinen

Onnekas pitkänokka kertoo Suomen viimeisen Blenheim pommikoneen tarinan. BL-200 osallistui sotaponnisteluihin ja selviytyi taisteluista ylivoimaista vihollista vastaan. Sotien jälkeen se ja muutama muu sodasta selviytynyt Blenheim kunnostettiin, ja ne palvelivat ilmavoimia koko 1950-luvun. Kun aika ajoi konetyypin ohi, koneet romutettiin paitsi \"onnekas pitkänokka\", joka päätettiin säilyttää muistomerkkinä. BL-200 alkoi kuitenkin hiljalleen rapistua, kunnes Ilmasotakoulun kilta ryhtyi entisöimään konetta 2007.
Kesäkuussa 2008 alkuperäiseen asuunsa kunnostettu pitkänokka esiteltiin yleisölle ja on nyt Keski-Suomen ilmailumuseossa kaikkien nähtävänä.

LOPPUUNMYYTY

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2009
Sivumäärä: n. 200 s
Kirjastoluokka: 92, 39.6

Muuta: Kansi Jarkko Nikkanen

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

NatsimiljardööritDavid De Jong

Ainutlaatuinen selvitys siitä, miten natsihallinto ja toinen maailmansota tekivät saksalaisista suurliikemiehistä miljardöörejä – ja miten Yhdysvallat salli sen.

Valkoisten vankinaPekka Railo (Toimittanut Pekka Tuomikoski)

Päiväkirja Kokkolan ja Tammisaaren punavankileireiltä 1918

FästningsstadenSeppo Aalto, Juha-Matti Granqvist & Sofia Gustafsson

Fästningsstaden skildrar Helsingfors utveckling från småstad till hörnsten inom det svenska försvaret. Skildringen inleds i det ödelagda Helsingfors 1721 och avslutas med den slutgiltiga ryska erövringen 1808.

Pahan palveluksessaPaul Roland

Teos kuvaa naisten osaa natsi-Saksan koneistossa ja niitä, jotka halukkaasti asettuivat sen palvelukseen.

Suuri ja mahtavaTimo Vihavainen – Kari Ketola

Tiivis Venäjä-tiedon ABC esittelee naapurimaamme keskeisimmät asiat: historian, kirjallisuuden ja maantiedon. Samalla se avaa lukijalle venäläistä arvomaailmaa ja käsitteitä.