Kirja: Blenheim BL-200-onnekas pitkänokka (Matti Hämäläinen)

Kirja on loppuunmyyty.

Blenheim BL-200-onnekas pitkänokka Matti Hämäläinen

Onnekas pitkänokka kertoo Suomen viimeisen Blenheim pommikoneen tarinan. BL-200 osallistui sotaponnisteluihin ja selviytyi taisteluista ylivoimaista vihollista vastaan. Sotien jälkeen se ja muutama muu sodasta selviytynyt Blenheim kunnostettiin, ja ne palvelivat ilmavoimia koko 1950-luvun. Kun aika ajoi konetyypin ohi, koneet romutettiin paitsi \"onnekas pitkänokka\", joka päätettiin säilyttää muistomerkkinä. BL-200 alkoi kuitenkin hiljalleen rapistua, kunnes Ilmasotakoulun kilta ryhtyi entisöimään konetta 2007.
Kesäkuussa 2008 alkuperäiseen asuunsa kunnostettu pitkänokka esiteltiin yleisölle ja on nyt Keski-Suomen ilmailumuseossa kaikkien nähtävänä.

LOPPUUNMYYTY

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2009
Sivumäärä: n. 200 s
Kirjastoluokka: 92, 39.6

Muuta: Kansi Jarkko Nikkanen

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Pietari 1917 Helen Rappaport

Harvinaisiin arkistolähteisiin perustuva teos tarjoaa aiemmin tuntemattoman näkökulman vuoden 1917 vallankumouksen tapahtumiin sellaisina, kuin ne etenivät päivä päivältä ja viikko viikolta. Kertojina ovat Venäjällä asuneet ulkomaalaiset.

RyssävihaTimo Vihavainen

Teos valottaa ryssävihaa ja sen rinnakkaisilmiöitä sekä Suomessa että muissa Venäjän naapurimaissa ja vertaa niitä myös Venäjällä vallinneisiin asenteisiin naapureita kohtaan. Kokonaiskuva on sekä yllättävä että hyvin kiinnostava.

Kivi bolševikin kengässä Jukka Seppinen

Laajoihin arkistotutkimuksiin perustuva teos Neuvostoliiton vaikutuksesta Suomen poliittiseen historiaan Venäjän vallankumouksesta aina 1960-luvun rajun radikalisoitumisen aikaan.

Treblinkan viimeinen juutalainenChil Rajchman

Ainutlaatuinen silminnäkijäkuvaus tuhoamisleiriltä

Helsinki 1952Laura Kolbe, Samu Nyström & Jari Kupila

Runsaasti kuvitettu historiateos Helsingin suuresta vuodesta