Kirja: Neuvosto-Venäjän mustat vuodet (Rupert Butler)

Kirja on loppuunmyyty.

Neuvosto-Venäjän mustat vuodet Rupert Butler

Kylmän sodan aikaan KGB oli maailman suurin salaisen poliisin tiedusteluorganisaatio. Sillä oli useita edeltäjiä: Cheka, OGPU, NKVD, NKGB ja MVD. Nämä salaisen poliisin organisaatiot oli luotu palvelemaan yhtä tarkoitusta: hävittämään bolsevikkien viholliset. Tuloksena oli vainojen, puhdistusten ja kansanmurhien sarja, joka hakee vertaistaan maailmanhistoriassa. Keskeinen hahmo kaiken taustalla on Josef Stalin. Mutta Venäjällä on kannettavanaan yksinvaltaisen perinteen taakka, joka ulottuu sekä Stalinia edeltävään aikaan että nykypäiviin.

Rupert Butlerin teos kartoittaa valtiollista vallankäyttöä tsaarinajoista Putiniin.Se on asiantunteva ja kattava raportti lähimenneisyydestä, joka on osaltaan heittänyt varjonsa Suomenkin ylle.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 4/2008
Sivumäärä: n. 250 s.
Kirjastoluokka: 97.1

Muuta: Kansi Amber Books/Kalevi Nurmela, suomennos Päivi Paju

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Pahan palveluksessaPaul Roland

Teos kuvaa naisten osaa natsi-Saksan koneistossa ja niitä, jotka halukkaasti asettuivat sen palvelukseen.

Viikingeistä VictoriaanSanna-Mari Hovi

Kiehtova matka Ruotsin kuningashuoneen historiaan

Karl Dönitz ja Kolmannen valtakunnan viimeiset päivätBarry Turner

Teos on paitsi valaiseva henkilökuva natsi-Saksan viimeisestä johtajasta, myös elävä sisäpiirin kuvaus toisen maailmansodan vähän tunnetuista loppuselvittelyistä.

Unelma kommunistisesta Suomesta 1944-1953Mikko Uola

Jatkosodan jälkeen Suomen poliittinen järjestelmä oli koetuksella. Äärivasemmisto pyrki käyttämään tilannetta hyväkseen johtaakseen maan sosialismiin ja edelleen kommunismiin. Keitä olivat nämä Suomen sosialisoijat?

Finljandija M. Markov - toim. Pekka Tuomikoski

Teos, jonka tehtävänä oli valmistaa puna-armeijaa ”oikeudenmukaiseen sotaan” ja tarjota ”ideologisesti oikeaa” tietoa maasta, jota oltiin pian liittämässä Neuvostoliittoon.