Kirja: Suvun vallasta edunvalvontaan (Heikki Roiko-Jokela)

Kirja on loppuunmyyty.

Suvun vallasta edunvalvontaan Heikki Roiko-Jokela

Sairaus ei kysy ihmisen ikää, onnettomuudet ja tapaturmat eivät ilmoita tulostaan. Vanhuus saapuu harvoin ilman vaivoja, kuolema ei pyydä lupaa. Miten elämän järjestystä horjuttavista tapahtumista selvisi menneisyyden ihminen, kun nykyisen kaltaisia terveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen verkostoja ei ollut?

Heikki Roiko-Jokelan teos on perusteellinen selvitys syrjäytyneen ihmisen asemasta Suomessa keskiajalta nykyaikaan. Syrjäytymisen syyksi riitti esimerkiksi ikä, sukupuoli tai terveydentila. Nykyiset käsityksemme hyvinvointivaltiosta ja ihmisoikeuksista saavat syvän ja monipuolisen taustan, kun niitä vertaa vuosisataisiin tai aivan nykyisiinkin käsityksiin.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 1/2006
Sivumäärä: 210 s.
Kirjastoluokka: 30.11

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Lottapukujen historiaJukka I. Mattila

Teos esittelee kattavasti Lotta Svärd -järjestössä käytössä olleet pukineet ja asut vuodesta 1918 aina järjestön lakkauttamiseen asti 1944.

FästningsstadenSeppo Aalto, Juha-Matti Granqvist & Sofia Gustafsson

Fästningsstaden skildrar Helsingfors utveckling från småstad till hörnsten inom det svenska försvaret. Skildringen inleds i det ödelagda Helsingfors 1721 och avslutas med den slutgiltiga ryska erövringen 1808.

Kivi bolševikin kengässä Jukka Seppinen

Laajoihin arkistotutkimuksiin perustuva teos Neuvostoliiton vaikutuksesta Suomen poliittiseen historiaan Venäjän vallankumouksesta aina 1960-luvun rajun radikalisoitumisen aikaan.

Viholliset keskellämme Atso Haapanen

Vakoojina ja maanpettureina tuomittujen kohtalot Suomessa

Kunskapens metropol Martti Häikiö

Teos antaa laajan kokonaiskuvan tietokulttuurin kehityksestä Helsingissä eri alojen käännekohtien ja keskeisten vaikuttajien näkökulmasta.