Kirja: Suvun vallasta edunvalvontaan (Heikki Roiko-Jokela)

Kirja on loppuunmyyty.

Suvun vallasta edunvalvontaan Heikki Roiko-Jokela

Sairaus ei kysy ihmisen ikää, onnettomuudet ja tapaturmat eivät ilmoita tulostaan. Vanhuus saapuu harvoin ilman vaivoja, kuolema ei pyydä lupaa. Miten elämän järjestystä horjuttavista tapahtumista selvisi menneisyyden ihminen, kun nykyisen kaltaisia terveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen verkostoja ei ollut?

Heikki Roiko-Jokelan teos on perusteellinen selvitys syrjäytyneen ihmisen asemasta Suomessa keskiajalta nykyaikaan. Syrjäytymisen syyksi riitti esimerkiksi ikä, sukupuoli tai terveydentila. Nykyiset käsityksemme hyvinvointivaltiosta ja ihmisoikeuksista saavat syvän ja monipuolisen taustan, kun niitä vertaa vuosisataisiin tai aivan nykyisiinkin käsityksiin.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 1/2006
Sivumäärä: 210 s.
Kirjastoluokka: 30.11

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Karl Dönitz ja Kolmannen valtakunnan viimeiset päivätBarry Turner

Teos on paitsi valaiseva henkilökuva natsi-Saksan viimeisestä johtajasta, myös elävä sisäpiirin kuvaus toisen maailmansodan vähän tunnetuista loppuselvittelyistä.

Treblinkan viimeinen juutalainenChil Rajchman

Ainutlaatuinen silminnäkijäkuvaus tuhoamisleiriltä

Suomi ja Hitlerin Saksa 1933-1939Osmo Hyytiä

Laajaan tutkimusaineistoon perustuva teos Suomen ja Hitlerin Saksan suhteista sekä suomalaisten suhtautumisesta kolmanteen valtakuntaan

LinnoituskaupunkiSeppo Aalto, Juha-Matti Granqvist & Sofia Gustafsson

Kirja kertoo Helsingin tarinan pikkukaupungista Ruotsin puolustuksen tärkeäksi osaksi. Kertomus alkaa raunioituneesta Helsingistä 1722 ja päättyy lopulliseen venäläisvalloitukseen 1807.

Pietari 1917 Helen Rappaport

Harvinaisiin arkistolähteisiin perustuva teos tarjoaa aiemmin tuntemattoman näkökulman vuoden 1917 vallankumouksen tapahtumiin sellaisina, kuin ne etenivät päivä päivältä ja viikko viikolta. Kertojina ovat Venäjällä asuneet ulkomaalaiset.