Kirja: Urho Kekkonen ja Viro (Pekka Lilja – Kulle Raig)

Kirja on loppuunmyyty.

Urho Kekkonen ja Viro Pekka Lilja ja Kulle Raig

Kirja on ainutlaatuinen selvitys Urho Kekkosen osuudesta Suomen ja Viron suhteiden kehityksessä. Kekkonen toimi sekä politiikan kulisseissa että eturivissä vuosikymmeniä Viron hyväksi.

Kirjassa on uutta tietoa Virosta Saksan miehitysvallan ajalta, jolloin suomalaiset viranomaiset antoivat Saksalle tietoja virolaisista loikkareista. Kekkonen nosti virolaisten kohtalon esiin eduskunnassa ja sai käytännön loppumaan. Kekkonen organisoi virolaispakolaisten vastaanoton Suomessa.

Kekkosen Viron-vierailu vuonna 1964 aloitti maiden suhteissa uuden aikakauden, ja Neuvosto-Viron hidas avautuminen länteen käynnistyi. Suomalais-virolaiset kulttuurisuhteet elpyivät, ja aiemmin suljettu maa avautui läntiselle turismille.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2006
Sivumäärä: 240 s.
Kirjastoluokka: 99

Muuta: Kansi Kalevi Nurmela

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

Isänmaan puolesta - Jääkäriliikkeen ja jääkärien historiaJarkko Kemppi

Jääkärien vaiheet 1910-luvulta aina 1980-luvulle saakka

Muistolaattabongarin opasPauli Jokinen

14 kävelyreittiä, joita seuraamalla pääsee tutustumaan eri kaupunginosien muistolaattoihin. Runsaasti kuvitettu kirja kertoo niiden tarinat.

Isäni oli natsiGerald Posner

Gerald Posner on haastatellut yhtätoista Hitlerin sisäpiiriin kuuluneen henkilön poikaa ja tytärtä, jotka kertovat ensimmäistä kertaa, millaista oli kasvaa natsi-johtajien lapsena ja miten tämä menneisyys on heidän elämäänsä vaikuttanut.

Vaaran vuodet? - Suomen selviytymisstrategia 1944-1950Jukka Seppinen

Oliko Suomen itsenäisyys sodan jälkeisinä vuosina uhattuna?