Oodi sivistykselle Helsingin työväenopisto 100 vuottaSamu Nyström

Helsingin työväenopisto on jo sadan vuoden ajan tarjonnut kaupunkilaisille mahdollisuuksia paitsi itsensä kehittämiseen, myös tietoja ja taitoja muuttuvan maailman ymmärtämiseen ja kaupunkiyhteisössä elämiseen.

Oodi sivistykselle on positiivinen kertomus helsinkiläisistä, jotka ovat halunneet käyttää vapaa-aikansa itseään kehittäen ja toteuttaen. Se on samalla laaja katsaus suomalaiseen vapaaseen sivistystyöhön ja aikuiskoulutukseen sekä Helsingin historiaan.

Muutamasta vuosittaisesta kurssista ja parista tuhannesta opiskelijasta alkunsa saanut työväenopisto kasvoi sadan vuoden aikana yhdeksi Euroopan suurimmaksi aikuiskasvatusinstituutiksi. Kirja kertoo siitä, miksi Suomen pääkaupunki on vapaata sivistystyötä järjestänyt ja minkälaista opiston toiminta on eri aikoina ollut.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2014, viikolla 39
Sivumäärä: 320 s.
Koko: 210 x 240 mm
Sidosasu: sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 38.62
ISBN: 9789523120471

Muuta: Kansi Teemu Junkkaala

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Vaaran vuodet? - Suomen selviytymisstrategia 1944-1950Jukka Seppinen

Oliko Suomen itsenäisyys sodan jälkeisinä vuosina uhattuna?

Unelma kommunistisesta Suomesta 1944-1953Mikko Uola

Jatkosodan jälkeen Suomen poliittinen järjestelmä oli koetuksella. Äärivasemmisto pyrki käyttämään tilannetta hyväkseen johtaakseen maan sosialismiin ja edelleen kommunismiin. Keitä olivat nämä Suomen sosialisoijat?

NatsimiljardööritDavid De Jong

Ainutlaatuinen selvitys siitä, miten natsihallinto ja toinen maailmansota tekivät saksalaisista suurliikemiehistä miljardöörejä – ja miten Yhdysvallat salli sen.

KotiryssätHeikki Saari

Mitä ja keitä olivat kotiryssät? Ohjailivatko he suomen sisäpolitiikkaa? Syyllistyivätkö kotiryssän hyysääjät maanpetokseen tai vakoiluun? Heikki Saaren teos valottaa näitä ja monia muita kauan vaiettuun ilmiöön liittyviä kysymyksiä.

Karl Dönitz ja Kolmannen valtakunnan viimeiset päivätBarry Turner

Teos on paitsi valaiseva henkilökuva natsi-Saksan viimeisestä johtajasta, myös elävä sisäpiirin kuvaus toisen maailmansodan vähän tunnetuista loppuselvittelyistä.