Kirja: Kotitekoiset jogurtit, rahkat ja juustot  (Cosima Bellersen Quirini )

Kirja on loppuunmyyty.

Kotitekoiset jogurtit, rahkat ja juustot Cosima Bellersen Quirini

Maitotuotteiden valmistaminen kotona on yllättävän helppoa. Yksinkertaisin välinein syntyy jugurttia, piimää, tuorejuustoa, kovia juustoja ja paljon muuta. Tähän kirjaan on koottu kaikki tarvittava tieto maidon käsittelystä, ja sen testatuilla resepteillä valmistuvat monet herkulliset luonnontuotteet.
Valmistamalla maitotuotteet itse saa varmasti aitoja makuja luonnollisesti ilman arominvahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia aromeja. Itse tehdyt jogurtit ja juustot myös maksavat noin puolet vähemmän kuin kaupasta ostetut tuotteet.
Kirja on myös ainutlaatuisen kattava tietopaketti maidosta. Tutuiksi tulevat eri maitolajit ja -laadut sekä maidon eri käsittelyprosessit meijereissä. Kaikki maidot eivät ole samanlaisia. Terveellisyys, maku sekä käsittely- ja jalostusmenetelmät ratkaisevat, mikä maito sopii mihinkin käyttöön.
Nykyisinä elintarvikekohujen ja keinotekoisten kasvisrasvakermojen ja pizzaraasteiden aikoina on alettu yhä enemmän kaivata perinteisiä maitotuotteita, jotka on valmistettu luonnollisista ja aidoista aineista. Omiin maitotuotteisiinsa voi käyttää parhaita raaka-aineita ja lisäksi höystää ne oman makunsa mukaan esimerkiksi mausteilla tai pähkinöillä.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2015, viikolla 33
Sivumäärä: 144 s.
Kirjastoluokka: 68.2

Muuta: suomennos Maiju Lempinen, kansi Silke Reuter

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Parhaat kesäsalaatitMia Gahne

Kesäkokin toivekirja nostaa salaatit aivan uudelle tasolle kekseliäine aineksineen ja ruokaisine lisukkeineen.

Juustokakkuja rakkaudella Christin Geweke

36 toinen toistaan herkullisempaa juustokakkureseptiä. Kirjan ohjeilla syntyvät sekä klassiset amerikkalaistyyliset keksipohjaiset tuorejuustokakut että keveämmät, rahkasta valmistettavat kakut.

Suomalainen smoothiekirjaTiia Koskimies

Jokaisen terveellistä ruokavaliota noudattavan toivekirja sisältää 40 herkullista ja helppotekoista reseptiä aamiais-, lounas-, välipala- ja jälkiruokasmoothieihin.

Jallu Jonna Pulkkinen

Jallu on osa maamme kulttuurihistoriaa, romanttisten reissumiesten ja rajujen rokkareiden juoma, jota nautitaan hyvässä seurassa, pilke silmäkulmassa. Mutta kuinka siitä tuli sellainen?

Vaihtoehdot lihalleTatu Lehtovaara

Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa.