Kirja: Perinnönjakajat (L. M. Montgomery)

Kirja on loppuunmyyty.

Perinnönjakajat Lucy Maud Montgomery

Jo vuosikymmeniä toistensa kanssa avioituneet Dark- ja Penhallow-sukujen jäsenet muodostavat tiukan, joskin varsin eripuraisen klaanin. Todelliseen kuohuntaan suku ajautuu, kun Becky-täti ilmoittaa, että hänen kuolemansa jälkeen arvokkaan perintökannun saa se suvun jäsen, joka on vuoden ajan käyttäytynyt hyvin ja hänen toiveidensa mukaisesti.

Perintökannu on toimelias Becky-tädin määräämän vuoden aikana. Säälimättä se paljastaa ihmisten todellisen luonteen. Himoittua perintökalleutta tavoitellaan kaikin keinoin, joskus yhteisön normeja reippaasti rikkoen. Muutamien on käydä huonosti, joillekin se antaa uuden mahdollisuuden.

Klaanin kohtaloita ohjaa tahtomattaan myös Oswald Dark, salaperäinen kuuta palvova kulkuri, jolla kuiskaillaan olevan selvänäkijän lahjoja. Yhdessä hauskimmista romaaneistaan Montgomery kuvaa mestarillisesti sitä, miten ihmissuhteiden monimutkainen verkko menee yhä pahemmin solmuun keskinäisen kilpailun ja juonittelujen pyörteessä. Kun lopulta koittaa perinnön saajan paljastamisen hetki, kokee suku elämänsä yllätyksen.

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2012
Sivumäärä: n. 220 s.
Kirjastoluokka: 84.2

Muuta: Suomennos Sisko Ylimartimo, kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Lue myös

LoppuunmyytySara, tarinatyttöL. M. Montgomery

Uusi suomennos Montgomeryn varhaistuotantoon kuuluvasta kirjasta The Story Girl