Kirja: Hedelmätarhan Kilmeny (L. M. Montgomery)

Kirja on loppuunmyyty.

Hedelmätarhan Kilmeny Lucy Maud Montgomery ja Sisko Ylimartimo

24-vuotias Eric Marshall toimii opettajan sijaisena Lindsayn kylässä Prinssi Edwardin saarella. Eräällä kävelymatkallaan hän löytää hylätyn hedelmätarhan, jossa hänen yllätyksekseen nuori tummatukkainen nainen soittaa viululla ylimaallisen kaunista musiikkia. Ericin havaitessaan tuntematon tyttö pakenee säikähtäneenä ja sanaakaan sanomatta.

Eric saa selville, että tytön nimi on Kilmeny Gordon ja että tämä viettää eristettyä elämää sukulaistalossaan. Hän ryhtyy tarmokkaasti selvittämään Kilmenyn syntyperän salaisuutta aavistamatta eteensä kasautuvia ongelmia, joista vähäisin ei ole Kilmenyn kyvyttömyys puhua. Ericille valkenee, että ratkaisun avain on menneisyydessä, joka näyttää heittävän synkän varjon heidän tielleen.

L. M. Montgomery julkaisi romaanin Kilmeny of the Orchard vuonna 1910, kaksi vuotta menestyksekkään esikoisteoksensa Annan nuoruusvuodet jälkeen. Ihmissuhteiden kiemurat, huumori ja rakkaus luontoon leimaavat Montgomeryn muun tuotannon tapaan myös kiehtovan Kilmenyn romanttista tarinaa.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 1/2012
Sivumäärä: n. 220 s.
Kirjastoluokka: 84.2

Muuta: Suomennos Sisko Ylimartimo Kansi Taittopalvelu Yliveto

Kirjan laji

Muita L. M. Montgomeryn teoksia Minervalta:

LoppuunmyytyMarigoldin lumottu maailmaLucy Maud Montgomery

Montgomerya parhaimmillaan - Anna-kirjojen tekijän lumoava ennen suomentamaton teos

LoppuunmyytySara, tarinatyttöL. M. Montgomery

Uusi suomennos Montgomeryn varhaistuotantoon kuuluvasta kirjasta The Story Girl