Kirja: Olin Hitlerin sihteeri (Christa Schroeder)

Kirja on loppuunmyyty.

Olin Hitlerin sihteeri Führerin palveluksessa 1933-1945Christa Schroeder

Lähes kaksitoista vuotta Christa Schroeder seurasi aitiopaikalta paitsi Kolmannen valtakunnan poliittisia ja sotilaallisia tapahtumia, myös Hitlerin ja tämän lähipiirin toimia ja käyttäytymistä.

Schroeder seurasi Hitleriä tämän matkoilla ympäri Euroopan ja teki muistiinpanot, kun Hitler saneli päiväkäskyjä joukoilleen. Schroeder oli paikalla silloinkin, kun Hitleriä vastaan tehtiin murhayritys 20.7.1944, ja hän oli mukana myös Führerin Berliinin-komentobunkkerissa sodan viimeisinä päivinä.

Schroeder antaa kiinnostavan sisäpiirinäkökulman sota-ajan keskeisiin tapahtumiin. Hänen muistelmiensa tärkein tavoite on kuitenkin yrittää valaista Hitlerin persoonallisuutta ja kertoa, millaisen miehen alaisuudessa hän tunsi työskentelevänsä. Kirja kuvaa, miten Hitler käyttäytyi kotioloissaan, sanellessaan muistioita, iltateehetkinä sihteerien huoneessa tai sotatoimipalavereissa upseeriensa kanssa. Se tuo esiin Hitlerin mieltymykset, päivittäiset rutiinit ja tavat, perhesuhteet ja jopa huumorintajun.

"Olin väärässä uskoessani, että voisin paljastaa Adolf Hitlerin ’todelliset kasvot’. Se on yksinkertaisesti mahdotonta, koska niitä on niin monet… Hän oli sekoitus valhetta ja totuutta, uskollisuutta ja väkivaltaa, yksinkertaisuutta ja luksusta, ystävällisyyttä ja brutaaliutta, mystiikkaa ja realismia, taiteilijaa ja barbaaria."

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2011
Sivumäärä: n. 250 s.
Kirjastoluokka: 99.139

Muuta: Suomennos Elina Anttila, Jenni Kuvaja, Irina Maaskant ja Lotta Tuohimaa Kansi Leena Kilpi

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Viholliset keskellämme Atso Haapanen

Vakoojina ja maanpettureina tuomittujen kohtalot Suomessa

Auschwitzin ompelijattaretLucy Adlington

Vaikuttava tositarina naisista, jotka ompelivat natseille näyttäviä muotiluomuksia säästyäkseen kuolemalta

Suomi ja Hitlerin Saksa 1933-1939Osmo Hyytiä

Laajaan tutkimusaineistoon perustuva teos Suomen ja Hitlerin Saksan suhteista sekä suomalaisten suhtautumisesta kolmanteen valtakuntaan

Hitler, Stalin ja SuomiJukka Seppinen

Neuvostopropagandasta ja suomettumisesta puhdistettu tutkimus Suomen lähihistoriasta

Tie Tali-IhantalaanAntti Nieminen

Autenttinen sotakuvaus ja nuoren miehen kasvutarina.