Narsisti esimiehenä Miten vapauduin työpaikkahelvetistäSirpa Polo

Kirja kertoo ammattikasvattaja, filosofian tohtori Gitan tarinan siitä, miten hän sairaassa työympäristössä vähin erin menetti terveytensä ja työnsä.

Teos antaa nimen ja muodon monimutkaiselle työyhteisöongelmalle, henkiselle terrorille. Kiusaamista on vaikea tunnistaa sen salakavalan etenemisen takia. Tekoja pidetään vähäisinä ja niihin reagoivaa herkkähermoisena. Lopulta kiusattu, halusi tai ei, alkaa itse toteuttaa kiusaajan suunnitelmaa. Vasta ymmärrys siitä, että sairastuminen on seurausta työyhteisön toiminnoista avaa tien oikeisiin ratkaisuihin. Vakavasta traumaattisesta stressistä on mahdollista toipua.

Kirja on kirjoitettu ennen kaikkea kiusaamisen kohteeksi joutuville, jotta he tunnistaisivat kokemuksensa luonteen ajoissa. Kirjaa voi lämpimästi suositella myös uhrien läheisille samoin kuin johtajille ja työhön rekrytoiville. Sen soisi myös päätyvän viranomaisten, työterveyshuollon, työsuojelun ammattilaisten, poliisien, luottamushenkilöiden, päättäjien ja juristien luettavaksi.

Kirjan alkusanat on kirjoittanut psykologi Pirkko Lahti. Hän avaa mielenterveyden näkökulman kiusaamisen vaikutuksiin ja siitä eheytymiseen. Kirjan loppusanoissa tutkimusjohtaja, professori Pauli Juuti tarkastelee narsismia esimiehen roolissa.

 

"Elin kummallisessa itselleni käsittämättömien tuntemusten viidakossa aloitettuani toimessani sivistystyön ytimessä. Sairastuttuani vakavasti tajusin, että päiväkirjamerkintäni voivat auttaa toipumisessa. Olin tullut kirjanneeksi tapahtumat, jotka johtivat persoonallisen minäni särkymiseen."

 

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2011
Sivumäärä: n. 250 s.
Kirjastoluokka: 17.3
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789524925037

Muuta: Kansi Susanna Appel

Kirjan laji

Lisää psykologiakirjoja

Takaisin elämäänIrina Holma

Tässä kirjassa lääketieteen tohtori ja psykiatrian erikoislääkäri Irina Holma esittelee kattavasti masennuksen eri muodot ja alalajit sekä nykyisin käytössä olevat uusimmat hoitomuodot.

Naimisissa narsistin kanssaMarketta Joutsiniemi – Pia Kaulio – Raimo Mäkelä – Jyrki Pekola – Gustav Schulman

Välttämätön tietopaketti kaikille narsistisessa parisuhteessa eläville ja heidän läheisilleen.