Kirja: Kunpa en olisi ollut tyttö (Gabi Köpp)

Kirja on loppuunmyyty.

Kunpa en olisi ollut tyttö Gabi Köpp

Tositarina saksalaistytön kohtalosta vihollisen käsissä 1945

Saksan itärintaman romahtaessa tammikuussa 1945 15-vuotias Gabi Köpp ja hänen sisarensa Juliane joutuivat pakenemaan lähestyvää Venäjän armeijaa.
Juliane menehtyi, kun heitä kuljettavaa junaa pommitettiin. Gabi luuli jo löytäneensä turvapaikan maatilalta, jossa muitakin sotapakolaisia piilotteli viholliselta. Turvassa hän ei kuitenkaan ollut.
Gabin nuoruus koitui hänen kohtalokseen. Puna-armeijan sotilaille nuoret tytöt olivat leikkikaluja, joita käytettiin surutta hyväksi. Gabin luovuttivat vihollisen käsiin naiset, jotka olivat itsekin joutuneet sotilaiden brutaalin kohtelun uhreiksi.
Kirjailija kertoo koskettavan tarinansa rehellisesti ja vahvasti. Sanoipa kansainvälinen laki asiasta mitä hyvänsä, vihollisen käsissä naisilla ei ollut ihmisarvoa.
Kirja perustuu nuoren Gabin autenttisiin päiväkirjoihin. Vuosikymmenien vaikenemisen jälkeen 80-vuotias kirjailija on lopulta halunnut kertoa jälkimaailmalle traagisen tarinansa. Hänen osaltaan vaikenemisen ja häpeän vuodet ovat ohi.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2010
Sivumäärä: n. 200 s
Kirjastoluokka: 99.139

Muuta: Suomennos Anne Mäkelä Kansi Susanna Appel

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Jack WitikkaMaria-Liisa Nevala

Kiehtova elämäkertateos teatterin rajoja rikkoneesta uudistajasta, jonka teatteri-, ooppera- ja elokuvaohjaajan ura kesti yli neljä vuosikymmentä. Kirja sisältää runsaasti uutta tietoa Suomen teatterihistoriasta 40 vuoden ajalta.

ZidaneLuca Caioli

Urheilijaelämäkerta pureutuu temperamenttisen persoonan eri puoliin ja kertoo sekä Zidanen elämästä ennen kuuluisuutta että hänen urastaan ja tärkeimmistä peleistään.

Pentti Linkola ja minäAnneli Jussila

Millainen oli Suomen virallinen toisinajattelija Pentti Linkola kotioloissa – ystävänä, kumppanina ja työtoverina? Kirja tarjoaa intiimin näkökulman Pentti Linkolan monitahoiseen henkilökohtaiseen elämään läheisen ystävän ja elämänkumppanin silmin nähtynä.

Melanie CMelanie C

Melanie C kertoo huiman elämäntarinansa ja kuvaa elävästi, millaista elämä Spice Girls -yhtyeessä todella oli.