Kirja: Kunpa en olisi ollut tyttö (Gabi Köpp)

Kirja on loppuunmyyty.

Kunpa en olisi ollut tyttö Gabi Köpp

Tositarina saksalaistytön kohtalosta vihollisen käsissä 1945

Saksan itärintaman romahtaessa tammikuussa 1945 15-vuotias Gabi Köpp ja hänen sisarensa Juliane joutuivat pakenemaan lähestyvää Venäjän armeijaa.
Juliane menehtyi, kun heitä kuljettavaa junaa pommitettiin. Gabi luuli jo löytäneensä turvapaikan maatilalta, jossa muitakin sotapakolaisia piilotteli viholliselta. Turvassa hän ei kuitenkaan ollut.
Gabin nuoruus koitui hänen kohtalokseen. Puna-armeijan sotilaille nuoret tytöt olivat leikkikaluja, joita käytettiin surutta hyväksi. Gabin luovuttivat vihollisen käsiin naiset, jotka olivat itsekin joutuneet sotilaiden brutaalin kohtelun uhreiksi.
Kirjailija kertoo koskettavan tarinansa rehellisesti ja vahvasti. Sanoipa kansainvälinen laki asiasta mitä hyvänsä, vihollisen käsissä naisilla ei ollut ihmisarvoa.
Kirja perustuu nuoren Gabin autenttisiin päiväkirjoihin. Vuosikymmenien vaikenemisen jälkeen 80-vuotias kirjailija on lopulta halunnut kertoa jälkimaailmalle traagisen tarinansa. Hänen osaltaan vaikenemisen ja häpeän vuodet ovat ohi.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2010
Sivumäärä: n. 200 s
Kirjastoluokka: 99.139

Muuta: Suomennos Anne Mäkelä Kansi Susanna Appel

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Atik Ismail PelimiesAtik Ismail

Yksi suomalaisen jalkapallon värikkäimmistä persoonallisuuksista kertoo avoimesti elämänsä eri vaiheista.

Egotrippi Ilkka Mattila

Haastattelemalla yhtyeen entisiä ja nykyisiä jäseniä, tuottajia ja ystäviä Ilkka Mattila on koonnut historiikin yhdestä aikamme suosituimmista suomalaisbändeistä.

Uskollisuuden velvoiteJames Comey

Kohua aiheuttaneissa muistelmissaan James Comey paljastaa Yhdysvaltain poliittisen lähihistorian kiperimmät käänteet ja kertoo suorin sanoin, millaisen johtajan maa on Donald Trumpista saanut.

Sylvi SalonenPirkko Vekkeli – Ismo Loivamaa

Sylvi Salonen oli suuren luokan näyttelijätär, jonka elämästä riittää herkullisia anekdootteja. Vetävässä elämäkerrassa muistojaan Sylvistä kertovat hänet läheisesti tunteneet ystävät ja työtoverit.

Ulkoministerin kujanjuoksuJukka-Pekka Pietiäinen

Ensimmäistä kertaa julkaistava sensaatiomainen silminnäkijäkuvaus Kansainliiton puheenjohtajan päivällisistä syksyllä 1938