Kirja: Kunpa en olisi ollut tyttö (Gabi Köpp)

Kirja on loppuunmyyty.

Kunpa en olisi ollut tyttö Gabi Köpp

Tositarina saksalaistytön kohtalosta vihollisen käsissä 1945

Saksan itärintaman romahtaessa tammikuussa 1945 15-vuotias Gabi Köpp ja hänen sisarensa Juliane joutuivat pakenemaan lähestyvää Venäjän armeijaa.
Juliane menehtyi, kun heitä kuljettavaa junaa pommitettiin. Gabi luuli jo löytäneensä turvapaikan maatilalta, jossa muitakin sotapakolaisia piilotteli viholliselta. Turvassa hän ei kuitenkaan ollut.
Gabin nuoruus koitui hänen kohtalokseen. Puna-armeijan sotilaille nuoret tytöt olivat leikkikaluja, joita käytettiin surutta hyväksi. Gabin luovuttivat vihollisen käsiin naiset, jotka olivat itsekin joutuneet sotilaiden brutaalin kohtelun uhreiksi.
Kirjailija kertoo koskettavan tarinansa rehellisesti ja vahvasti. Sanoipa kansainvälinen laki asiasta mitä hyvänsä, vihollisen käsissä naisilla ei ollut ihmisarvoa.
Kirja perustuu nuoren Gabin autenttisiin päiväkirjoihin. Vuosikymmenien vaikenemisen jälkeen 80-vuotias kirjailija on lopulta halunnut kertoa jälkimaailmalle traagisen tarinansa. Hänen osaltaan vaikenemisen ja häpeän vuodet ovat ohi.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2010
Sivumäärä: n. 200 s
Kirjastoluokka: 99.139

Muuta: Suomennos Anne Mäkelä Kansi Susanna Appel

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Messi-ilmiöSanjeev Shetty

Läpikuvitettu henkilökuva, joka havainnollistaa Lionel Messin pelillisen nerokkuuden mm. lukuisin graafisin esityksin.

Ile KallioSanttu Luoto

Alkuperäisen Hurriganes-kitaristin elämä ja musiikki

Kuolema kolkuttaaVille Kaarnakari

Einar Schadewitz (1917-1981) oli suomalainen sotilas ja Mannerheim-ristin ritari 110. Hän taisteli talvisodassa Jääkäripataljoona 3:n riveissä ja nousi kuuluisuuteen Summan taistelussa.Ville Kaarnakari kertoo sotasankarin huikean tarinan muun muassa Schadewitzin perikunnalta saadun aineiston perusteella.

Liisa Lipsanen – BisnesladyPirkko Vekkeli

Liisa Lipsasen elämästä niin kuin hän on sen itse kokenut

Stevie Van Zandt – Soulfire!Stevie Van Zandt

Ikoninen kitaristi Stevie Van Zandt kertoo ensi kertaa oman tarinansa. Luvassa on vauhdikas matka monilahjakkaan taiteilijan värikkäisiin elämänvaiheisiin.