Kirja: Kunpa en olisi ollut tyttö (Gabi Köpp)

Kirja on loppuunmyyty.

Kunpa en olisi ollut tyttö Gabi Köpp

Tositarina saksalaistytön kohtalosta vihollisen käsissä 1945

Saksan itärintaman romahtaessa tammikuussa 1945 15-vuotias Gabi Köpp ja hänen sisarensa Juliane joutuivat pakenemaan lähestyvää Venäjän armeijaa.
Juliane menehtyi, kun heitä kuljettavaa junaa pommitettiin. Gabi luuli jo löytäneensä turvapaikan maatilalta, jossa muitakin sotapakolaisia piilotteli viholliselta. Turvassa hän ei kuitenkaan ollut.
Gabin nuoruus koitui hänen kohtalokseen. Puna-armeijan sotilaille nuoret tytöt olivat leikkikaluja, joita käytettiin surutta hyväksi. Gabin luovuttivat vihollisen käsiin naiset, jotka olivat itsekin joutuneet sotilaiden brutaalin kohtelun uhreiksi.
Kirjailija kertoo koskettavan tarinansa rehellisesti ja vahvasti. Sanoipa kansainvälinen laki asiasta mitä hyvänsä, vihollisen käsissä naisilla ei ollut ihmisarvoa.
Kirja perustuu nuoren Gabin autenttisiin päiväkirjoihin. Vuosikymmenien vaikenemisen jälkeen 80-vuotias kirjailija on lopulta halunnut kertoa jälkimaailmalle traagisen tarinansa. Hänen osaltaan vaikenemisen ja häpeän vuodet ovat ohi.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2010
Sivumäärä: n. 200 s
Kirjastoluokka: 99.139

Muuta: Suomennos Anne Mäkelä Kansi Susanna Appel

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Mary BergMary Berg

Juutalaistytön koskettava päiväkirja Hitlerin ajan Puolasta.

Haavoittunut sydämeniDaniel Bergman

Kaunistelematon omaelämäkerta kaikesta siitä, mikä voi murtaa sydämen

Melania TrumpBojan Bozar – Igor Omerza

Ensimmäinen elämäkertateos Melania Trumpista paljastaa, millainen on Yhdysvaltain uusi ensimmäinen nainen ja millaisten elämänvaiheiden läpi hänen tiensä Valkoiseen taloon on kulkenut.

MozartMichael Lemster

Ensimmäinen elämäkerrallinen teos Euroopan merkittävimmän musiikkisuvun vaiheista kuvaa Mozartin suvun nousua ja sammumista 1400-luvun lopulta aina suvun viimeisen vesan kuolemaan vuonna 1965.