Kirja: DDR-design - Itäsaksalaisen suunnittelun helmiä (Günter Höhne)

Kirja on loppuunmyyty.

DDR-design - Itäsaksalaisen suunnittelun helmiä Günter Höhne

Kaksikymmentä vuotta DDR:n valtion luhistumisen jälkeen sen kulutuskulttuurin tuotteista on tullut keräilijöiden haluamia kulttiesineitä. Monista tavallisista käyttöesineistä tuli jo omana aikanaan modernin aikakauden ikoneja. Olivatpa jotkut tuotteet niin haluttuja maailmanmarkkinoilla, ettei niitä riittänyt itäsaksalaisiin koteihin lainkaan.

Kirja esittelee arkipäivän elämää ja siihen liittyvää tavarakulttuuria DDR:ssä alkaen legendaarisesta Trabant-autosta ja päättyen korkeatasoisiin elektroniikkateollisuuden tuotteisiin. Mukana on itäsaksalaisen tuotekulttuurin helmiä alkaen vuodesta 1945 aina Saksojen yhdistymiseen vuonna 1990.

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2010
Sivumäärä: 144 s
Kirjastoluokka: 76.9

Muuta: Kansi Kalevi Nurmela, valokuvat Günter Höhne, suomennos Anne Mäkelä

Kirjan laji

Muita tietokirjoja

Perintämies ei soita kahdestiJ. K. Tamminen

J. K. Tamminen pöyhii kirjassaan lamakauden tapahtumia eturintamasta sekä sen seurauksia tuleville sukupolville.

Tove Janssonin HelsinkiJuha Järvelä

Missä Tove Jansson eli, juhli, rakastui, maalasi ja kirjoitti? Runsaasti kuvitettu teos karttoineen vie lukijan paikoille, joilla on yhteys Tove Janssonin elämään ja teoksiin.

Estonian salaisuudetJ. K. Tamminen

Estonia-alukseen liittyy paljon asioita, joita virallisista raporteista ei löydy. Tiedämmekö edelleenkään, mitä Estonialla todella tapahtui ja miksi?

Pohjois-Korean päiväkirjaMichael Palin

Palkittu matkailukirjojen ja -ohjelmien tekijä Michael Palin vietti vuonna 2018 filmiryhmineen kaksi viikkoa Pohjois-Koreassa. Tässä kirjassa hän kuvaa jäljittelemättömään tyyliinsä paikoin lähes surrealistisen matkansa päivästä päivään.

Kossu Jonna Pulkkinen

Koskenkorvalla on vahva imago ja siihen liittyy paljon tapoja ja perinteitä. Kossu – Koskenkorvan ja suomalaisen vodkan historia on perinpohjainen kirja kirkkaan alkoholin valmistuksesta maassamme.