Kirja: Kuokka (Eero Pokela)

Kirja on loppuunmyyty.

Kuokka Eero Pokela

Väkevä tarina maan tulevaisuuden rakentajista ja kadotetusta aarteesta

Pahansisuinen pohjalainen Pyykkö-Ellu teki melkoisen tempun. Mies realisoi omaisuutensa ja kätki sen ennen kuolemaansa piilopaikkaan, jonka kartta oli hyvin epämääräinen. Siiponsuon laidalla olevaa aarretta ei pystyisi löytämään ilman kuokkaa ja sisua.

Kuokka on kädessä myös Viljami Kalliokoskella ja Urho Kekkosella. Miehet ponnistelevat pitääkseen jatkosodan lopulla horjuvaa Suomea itsenäisenä kansakuntana - kumpikin tavallaan. Sodan jälkeen miesten kuokat kilahtavat kiivaasti yhteen, kun he pyrkivät valtakunnan ykkösmieheksi.

Kuokka vie lukijan katselemaan sotien runtelemaa Suomea, joka tuskittelee sotakorvauksien kanssa, asuttaa karjalaisensa ja pitää kaikkien aikojen olympialaiset. Teos on jatkoa Eero Pokelan edellisille romaaneille, joissa hän kuvaa taitavasti suomalaisten elämää eri yhteiskuntaluokissa.

LOPPUUNMYYTY

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2010
Sivumäärä: 350 s
Kirjastoluokka: 84.2

Muuta: Kansi Jarkko Nikkanen

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

VerenperintöHarlan Coben

Isän on sukellettava syvälle huumeiden, salaisuuksien, kadonneiden ihmisten ja murhien maailmaan pelastaakseen tyttärensä. Coben on jälleen kerran punonut nerokkaan juonen, jonka jokainen käänne on edellistä yllättävämpi.

Näkemiin taivaassaPierre Lemaitre

Ranskan arvostetuimmalla kirjallisuuspalkinnolla, Prix Goncourtilla vuonna 2013 palkittu teos on unohtumaton kuvaus sodan raakuudesta, ihmisluonnosta, toveruudesta ja perhesiteiden voimasta.

Kuolema ei rakasta ketäänPeter James

Rikosylikomisario Roy Gracesta kertovan kirjasarjan kolmannessatoista osassa Peter James osoittaa jälleen kerran mitä tarinankerronta voi täydellisimmillään olla ja pitää monipolvisen juonen langat mestarillisesti käsissään.

Birkenaun aikakirjatJosé Rodrigues dos Santos

Tositapahtumiin perustuva romaani kertoo taikurista, jonka taitoja tarvitaan keskitysleirin vankien kapinassa.

AavistusSonia Paloahde

Tiivistunnelmainen trilleri rikkovasta rakkaudesta