Kirja: Joulukuun kuudes (Eero Pokela)

Kirja on loppuunmyyty.

Joulukuun kuudes Eero Pokela

Suomen itsenäisyyden ensimmäiset myrskyisät vuosikymmenet

Senaattori ja presidentti Kyösti Kallio on keskeinen hahmo romaanissa, joka kuvaa itsenäisen Suomen syntyä ja maan luotsaamista läpi raskaiden vuosikymmenten.

Kolmekymmentäluvun kiihkeinä vuosina presidentti Kyösti Kallio aiotaan murhata erään junamatkan aikana. Kallio saa asiasta vihiä ja marssii suoraan attentaattia suunnittelevien miesten eteen. Hanke raukeaa siihen.

Romaani päättyy sotavuosiin ja Kallion kuolemaan Helsingin rautatieasemalla. Joulukuun kuudes on vahva ja värikäs teos, jossa Pokela maalaa uskottavan ajankuvan sotia edeltävästä suomalaisesta ja pohjalaisesta yhteiskunnasta. Tapahtumia tarkastellaan sekä valtakunnan huipulta että tavallisten suomalaisten perheitten näkökulmasta.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2009
Sivumäärä: 350 s
Kirjastoluokka: 84.2

Muuta: Kansi Jarkko Nikkanen

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

Rakkauden yhtälöSusannah Nix

Tiede ei ole koskaan ollut näin kuumaa!

Kadonneet jäljetTim Weaver

Hyvän perheen kiltti tyttö, 17-vuotias Megan Carver on ollut jo kuusi kuukautta kateissa. Mitä syvemmälle Meganin tapaukseen kadonneita henkilöitä jäljittävä David Raker kaivautuu, sitä selvemmäksi käy, että kaikki on valhetta.

Keikkabussin parhaat musavitsitSamuli Väänänen

Keikkamatkoilla tien päällä vietetyt pitkät tunnit ovat oiva kasvualusta muusikoiden väliselle sanailulle. Ja mistäpä paremmin vitsiä irtoaisi, kuin muusikoiden maneereista tai vinksalleen väännetyistä laulujen sanoituksista.

Kahvila Cockleberry BayssaNicola May

Uusi elämänvaihe vaatii Rosalta vaikeita päätöksiä. Pian pienen idyllisen rantakaupungin pinnan alla alkaa kuplia.

Meitä oli kaksiPiritta Porthan

Meitä oli kaksi on romaani kaksossisaren menetyksestä ja sitä seuranneesta mysteeristä, joka murtaa mielen.