Kirja: Jumala ei soita enää tänne (Heli Slunga)

Kirja on loppuunmyyty.

Jumala ei soita enää tänne Heli Slunga

Nuoren tervolalaisen runoilijan vahva ja omaleimainen esikoiskokoelma, joka luotaa elämää tummissa ja väkevissä vesissä. Slungan rohkeat ja teeskentelemättömät tekstit haastavat katsomaan maailmaa pelottomasti ja rehellisesti. Nuoren naisen taival lapsesta aikuiseksi kulkee maassa, jossa ”aurinko on suurimman osan ajasta varjoja hangilla”. Naisen elämän koko kirjo saa uuden ilmaisun verevissä teksteissä. Proosa- ja vapaamittaiset runot muodostavat viiden osion kokonaisuuden, jossa lapsuuden ja nuoruuden kipeät muistot, pettymykset ja haaveiden särkyminen sekä rakkauden ja kohtaamisen kaipuu käyvät viiltävää vuoropuhelua. Tummien sävyjen keskeltä nousee uuden elämän ja toivon valo. Poltetaan kynttilöitä. Sytytetään tulet.  Jokainen nainen on tulen kajo rinnoillaan kaunis.Lanteiden täysikuu kirkas, kirkas.   Pohjoisen nainen onpakkasen ottama, sen jäljiltä jäänliukas, liukas.  Lämmittää et voi tarpeeksi. Rakasta jos kykenet.

Katso myös juttu Helistä Kalevassa 3.2.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 1/2008
Sivumäärä: n. 100 s.
Kirjastoluokka: 82.2

Muuta: Kansi Raisa Huittinen

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

TuhkimotytötCarin Gerhardsen

Hammarbyn poliisilla on selvitettävänään kaksi henkirikosta. Kadunvarren hiekoitussepelilaatikosta on löytynyt naisen ruumis ja Viking Linen laivalla on murhattu teinityttö. Carin Gerhardsenin suositun Hammarby-sarjan toinen osa.

ErakkoThomas Rydahl

Koukuttava, karhea ja sydäntä särkevä rikoskertomus, jonka päähenkilö on kaukana tavanomaisesta.Vuonna 2015 kirja sai Tanskan parhaan rikosromaanin palkinnon sekä pohjoismaisen Lasiavain-palkinnon.

Kuolema sanelee ehdotPeter James

Vanhempien pahimmasta painajaisesta tulee Roy Gracen uran vaikein tapaus.

Arvet - Romaani sotavuodesta 1941Eeva Vuorenpää

Sävähdyttävä romaani kahden naisen matkasta menneisyyteen. Toinen koki sodan kauhut suomalaisessa sotasairaalassa, toinen keskitysleirillä Saksassa. Lapsuuden kokemusten jättämät jäljet ovat syvät.

Verijäljet lumessaLars Pettersson

Ruotsin dekkariakatemian esikoiskirjapalkinnon voittajan toinen rikosromaani on edeltäjänsä tavoin ladattu Pohjois-Norjan karulla eksotiikalla ja ihon alle hiipivällä jännityksellä.