Kirja: Oletko koskaan nähnyt kauniin kaupungin? (Jussi Jäppinen)

Kirja on loppuunmyyty.

Oletko koskaan nähnyt kauniin kaupungin? Jussi Jäppinen

Jussi Jäppinen johdattaa kirjassaan lukijan Jyväskylän keskustan ruutukaava-alueen rakentumiseen 1800-luvun puutalokaupungista 2000-luvun alun nopeasti kehittyvän suomalaisen kasvukeskuksen ydinalueeksi.

Teoksessa sukelletaan kiinoisalla tavalla kaupunkiympäristön ilmeessä tapahtuneiden muutosten selvittämiseen. Tutuksi tulevat niin Jyväskylän arkkitehtuurin vaiheet, suunnittelijoiden aivoitukset kuin määräysten ja ohjeiden vaikutus kaupungin ydinalueen muotoutumiseen.

Taidokkaasti kuvitetussa kirjassa on 830 valokuvaa, piirrosta ja karttaa! Loistava lahjakirja!

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2006
Sivumäärä: 400 s.
Kirjastoluokka: 79.92

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

RyssävihaTimo Vihavainen

Teos valottaa ryssävihaa ja sen rinnakkaisilmiöitä sekä Suomessa että muissa Venäjän naapurimaissa ja vertaa niitä myös Venäjällä vallinneisiin asenteisiin naapureita kohtaan. Kokonaiskuva on sekä yllättävä että hyvin kiinnostava.

Isäni oli natsiGerald Posner

Gerald Posner on haastatellut yhtätoista Hitlerin sisäpiiriin kuuluneen henkilön poikaa ja tytärtä, jotka kertovat ensimmäistä kertaa, millaista oli kasvaa natsi-johtajien lapsena ja miten tämä menneisyys on heidän elämäänsä vaikuttanut.

KotiryssätHeikki Saari

Mitä ja keitä olivat kotiryssät? Ohjailivatko he suomen sisäpolitiikkaa? Syyllistyivätkö kotiryssän hyysääjät maanpetokseen tai vakoiluun? Heikki Saaren teos valottaa näitä ja monia muita kauan vaiettuun ilmiöön liittyviä kysymyksiä.

Pietari 1917 Helen Rappaport

Harvinaisiin arkistolähteisiin perustuva teos tarjoaa aiemmin tuntemattoman näkökulman vuoden 1917 vallankumouksen tapahtumiin sellaisina, kuin ne etenivät päivä päivältä ja viikko viikolta. Kertojina ovat Venäjällä asuneet ulkomaalaiset.

Unelma kommunistisesta Suomesta 1944-1953Mikko Uola

Jatkosodan jälkeen Suomen poliittinen järjestelmä oli koetuksella. Äärivasemmisto pyrki käyttämään tilannetta hyväkseen johtaakseen maan sosialismiin ja edelleen kommunismiin. Keitä olivat nämä Suomen sosialisoijat?