Kirja: Pimennetyt ikkunat (Elsa Vuontisjärvi)

Kirja on loppuunmyyty.

Pimennetyt ikkunat Elsa Vuontisjärvi

Yksitoistavuotias Tapani miettii, millainen olisi oikea elämä ilman sotaa. Tapanilla on tunne, että hän muistaa vain lentokoneiden, pommitusten ja desanttien aiheuttaman pelon. Siitä on niin kauan, kun hän todella tunsi itsensä onnelliseksi.

Pimennetyt ikkunat kuvaa uudesta näkökulmasta, miten talvisota ja jatkosota vaikuttivat pienen lapsen elämään, arkeen ja ajatuksiin. Ylä-Lapissa asuva Tapani joutuu syrjäkylien lasten tavoin käymään koulua kaukana kotoa ja asumaan koulun asuntolassa ja vieraassa perheessä. Koulupäivät sujuvat osittain normaalisti, mutta taustalla heijastuu sodan aiheuttama ahdistus. Oman jännitteensä lappilaiseen kylään tuovat saksalaiset sotilaat, ja uhka Lapin sodasta ja evakkoon joutumisesta.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2006
Sivumäärä: 282 s.
Kirjastoluokka: 84.2

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

PoispyyhkäistyTim Weaver

”Joillekin lukijoille kelpaa vain salapoliisiromaani, jossa on todellinen arvoitus, monisyinen juoni, harhauttavia vihjeitä ja epäluotettavia henkilöhahmoja. Weaver kirjoittaa juuri näille lukijoille.” – The New York Times Book Review

KapellimestariMaria Peters

Romaani perustuu tositarinaan ensimmäisestä menestyneestä naispuolisesta kapellimestarista Antonia Bricosta.

Jane Austenin taloNatalie Jenner

Toiveromaani kaikille Jane Austen -faneille. Taustalla elää englantilainen pikkukylä kuin BBC:n sarjoissa konsanaan.

PaviaanivarkausAnna Karolina Larsson

Usean kertojan näkökulmasta etenevä vauhdikas mutta todentuntuinen rikostarina, joka on saanut kriitikot uumoilemaan Anna Karolina Larssonista Liza Marklundin ja Jens Lapiduksen manttelinperijää.