Sukellus valtamerten salaisuuksiin Jessica Haapkylä ja Sirkku Linnea

Kiehtova tarina merten moninaisista ihmeistä. Kirjassa esitellään merten outoja otuksia ja kerrotaan miksi ne ovat sellaisia kuin ovat.

Niko ja Nella pitävät uimisesta, ja heitä on aina kiehtonut, mitä kaikkea kiinnostavaa on veden alla. Eräällä lomamatkalla he pääsevät sukeltamaan koralliriuttojen henkeäsalpaavan kauniiseen maailmaan. Kun sitten jättiläissimpukan sisältä pöllähtää yllättäen taikapölyä, he huomaavat pystyvänsä puhumaan merieläinten kanssa. Heidän uudet ystävänsä, Kalle-kilpikonna ja Pate-paholaisrausku, esittelevät heille koralliriutan värikästä elämää.
Lapset kohtaavat upeita koralleja, värikkäitä perhoskaloja, suuria haita ja monia muita mielenkiintoisia otuksia. Syvyyksistä kantautuu ryhävalaan kummitusmainen laulu. Kuusimetrisen paholaisrauskun varjo peittää heidät allensa. Ohi uivan merikäärmeen raidat varoittavat heitä sen myrkyllisyydestä. Kuka olisi arvannut, miten ihmeellinen maailma valtameren pinnan alla piileekään!
Kirjan hieno kuvitus on Sirkku Linnean käsialaa.

Ikäsuositus 5+

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2024, viikolla 8
Sivumäärä: n. 60 s.
Koko: 195 x 224 mm
Sidosasu: Sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: L56.8
Kovakantisen ISBN: 9789524101219
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789524101226

Muuta: Kansi Sirkku Linnea ja Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita lasten tietokirjoja

Missä sinä olet?Laura Ertimo & Sanna Pelliccioni

Missä sinä olet? on 2-5-vuotiaille suunnattu tietokirja. Se opettaa hahmottamaan asioiden ja ilmiöiden mittakaavoja,näyttää ihmisen osana suurempia kokonaisuuksia ja paljastaa toisaalta sisällemme kätkeytyvät universumit.

Mennään onkimaan! Virva Latostenmaa - Pauli Rytisalo - Ulla Thynell

Mutkaton ja innostava kirja kesäonkimisesta lapsille ja heidän vanhemmille kalakavereilleen

Lapsen oma luontoretki Titta Kuisma & Laila Nevakivi

Kirja vie lapsen kiehtovalle retkelle Suomen suveen ja mökkiluonnon ihmeisiin.

Prättäkitti ja muita hurjia noitiaRaili Mikkanen & Sirkku Linnea

Olivatko noidat yleensä vanhoja naisia luutineen ja kissoineen? Siihen ja moneen muuhunkin noita-asiaan löydät yllättäviäkin vastauksia tästä kirjasta.

Lapsen oma metsäkirjaTitta Kuisma & Laila Nevakivi

Kirjan tarinat ja tieto-osiot lumoavine kuvineen esittelevät monimuotoista metsäluontoa, erilaisia metsiä, metsän suuria ja pieniä eläimiä sekä kasveja.