Kapteeni Shawn Huffin tarinaTommi Aitio

Shawn Huffin huima tarina Jakomäen ainoasta ruskeasta pojasta kansainväliseksi koripalloammattilaiseksi ja Susijengin kippariksi.

Huff ehti kokea pitkän koripallouransa aikana suomalaisen koripallon nousun Euroopan huipulle ja aina MM-kisoihin saakka. Hän oli sytyttämässä Susijengi-ilmiötä liekkeihin. Eurooppalaisessa koripallossa hän pääsi pelaamaan Kreikan, Italian, Ranskan ja Saksan pääsarjoja sekä arvostettua Eurocupia.
Shawn Huffin isä Leon oli ensimmäisiä amerikkalaisia ammattikoripalloilijoita Suomessa. Shawn kertoo kirjassaan kahden kulttuurin välisestä jännitteestä ja ristiriidasta. Suomessa hän tunsi itsensä amerikkalaiseksi, Amerikassa opiskellessaan hän tajusi olevansa suomalainen.
Shawn Huff on myös perheenisä ja poliitikko, jolle oli ilmiselvää, että peliuran päätyttyä hän pyrkisi toimimaan oikeudenmukaisemman ja paremman yhteiskunnan puolesta. Omat lapsuudenkokemukset rasismista ovat kannustaneet häntä aktiiviseen rasisminvastaiseen työhön niin ruohonjuuritasolla kuin politiikassakin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2023, viikolla 36
Sivumäärä: n. 250 s.
Koko: 151 x 225 mm
Sidosasu: Sidottu, kuvaliite
Kirjastoluokka: 99.1
Kovakantisen ISBN: 9789523759176
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523759183
Äänikirjan ISBN: 9789523759190

Muuta: Kansi: Jatta Hirvisaari/Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita urheiluelämäkertoja

MaradonaJimmy Burns

Paljastava henkilökuva yhdestä urheilumaailman tunnetuimmista, ihailluimmista ja ristiriitaisimmista tähdistä

Louis van GaalMaartin Meijer

Louis van Gaal otti 2014 vastaan haastavan tehtävän Manchester Unitedin managerina. Millainen mies on tämä jalkapallovisionääri?

Ilmiömäinen NeymarLuca Caioli

Mukaansa tempaava kirja yhdestä tämän hetken kirkkaimmista jalkapallotähdistä.

Tuff JuiceCaron Butler

Caron Butlerin omaelämäkerta on raju ja rehellinen kuvaus taipaleesta koripallomaailman huipulle lähtökohdista, jotka eivät luvanneet tulevaisuudelta paljoakaan.

José MourinhoJulien Wolff

José Mourinho on poikkeuksellinen ilmiö jalkapallon maailmassa ja oman sukupolvensa menestyksekkäimpiä jalkapallovalmentajia. Henkilökuva kertoo kuinka Mourinhosta tuli ”The Special One”.

MbappéLuca Caioli & Cyril Collot

Ensimmäinen Mbappésta kirjoitettu henkilökuva pohjautuu yksinoikeudella annettuihin haastatteluihin, mm. Mbappén omaan kertomukseen Mestareiden liigassa tapahtuneesta läpimurrosta ja huikeasta siirtosopimuksesta. Sekä tietysti Ranskan maailmanmestaruustaistosta Venäjän kisoissa 2018.

Mika PoutalaPetri Lahti

Henkilökuva pikaluistelija Mika Poutalasta, joka hävisi olympiamitalin kahdesti muutamalla sadasosasekunnilla. Mikan tarina on ainutlaatuisen kiinnostava ja tunteisiin vetoava.

Aleksander BarkovJoni Yli-Mäenpää

Kirja käy läpi Aleksander Barkovin koko uran Tapparan junioriajoista NHL:n supertähdeksi ja oman joukkueensa Florida Pantherisin kapteeniksi.

Rudy PevenageRudy Pevenage & John van Ierland

Trillerimäisen jännittävä elämäkerta avaa näkymän ammattipyöräilyn kulissien taakse.