Kremlin velho Giuliano da Empoli

Hänet tunnettiin Kremlin velhona. Arvoituksellinen Vadim Baranov toimi vuosien ajan Putinin harmaana eminenssinä. Baranov oli myyttinen hahmo, eikä hänen eronsa jälkeenkään pystytty sanomaan mikä huhu hänestä piti paikkansa. Kunnes eräänä iltana Vadim itse uskoo tarinansa tämän kirjan kertojalle…

Tarina vie lukijan Venäjän vallan ytimeen, jossa johdon hännystelijät ja oligarkit käyvät keskenään avointa sotaa ja missä Vadim, hallinnon luotettu takapiru muuttaa kokonaisen maan arvaamattomaksi poliittiseksi näyttämöksi.
Kun hallinnon salaiset toimet käyvät yhä synkemmiksi, on Vadim valmis tekemään kaikkensa päästäkseen irti itse luomistaan vallan rakenteista. Johtotähtinään hänellä on vain vallankumouksesta selvinneen isoisänsä muisto ja lumoava, armoton Ksenia, johon hän on rakastunut.
Romaanin keskushenkilön esikuvana pidetään Putinin entistä neuvonantajaa Vladislav Surkovia, jolta monet tutuiksi tulleet putinismin käsitteet ovat peräisin.

"Voiko romaani heilauttaa ulkopolitiikkaa? Tätä mietitään nyt Ranskassa, jossa Romaanista Kremlin velho on muodostunut valtava kirjallinen hitti."
– Helsingin Sanomat

" Ei ole epäilystäkään siitä, että tämä romaani valaisee ajankohtaista geopoliittista tilannetta läpitunkevasti. Hellittämättömän selkeytensä ja häikäisevän kirjoitustyylinsä ansiosta kirja tulee pysymään tärkeänä."
– Le Monde des Livres

 

 

 

 

 

 

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2023
Sivumäärä: n. 300 s.
Koko: 135 x 215 mm
Sidosasu: Sidottu, suojapaperi
Kirjastoluokka: 84.2
Kovakantisen ISBN: 9789523759831
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523759848
Äänikirjan ISBN: 9789523759855

Muuta: Suomennos: Lauri Kaila Holma, kansi: Justine Florio/Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Lisää romaaneita

Kahvila Cockleberry BayssaNicola May

Uusi elämänvaihe vaatii Rosalta vaikeita päätöksiä. Pian pienen idyllisen rantakaupungin pinnan alla alkaa kuplia.

Uskollisuuden valaChristina Erikson

"Ruotsin Downton Abbey" Kartanon naisista kertova sukusaaga on täydellinen yhdistelmä historiaa, rakkautta, juonittelua ja jännitystä.

Viipurinlahden sankaritMikko Haaja

Mikko Haajan neljäs sotaromaani herättää kahden veljeksen tarinan myötä eloon autenttiset kohtalonhetket Viipurinlahdella.

RummunvartijaS. N. Pires

Pedon sydän -trilogian jännittävä finaali

Naiset karkuteilläSheila O’Flanagan

Mukaansatempaava feel good -romaani matkasta, ystävyydestä ja elämän järjestämistä yllätyksistä